Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Εντονότερες οι πιέσεις στο Τόκιο καθώς προβληματίζει η πορεία του γεν. Αναθεωρούνται τα σενάρια για την ποσοτική χαλάρωση στις ΗΠΑ μετά τα στοιχεία για την ανεργία. Σταθεροποιητικές τάσεις στον κινεζικό κλάδο υπηρεσιών.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές με το ιαπωνικό χρηματιστήριο να δέχεται τις εντονότερες πιέσεις στον απόηχο των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.
Συγκεκριμένα,

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,44% στις 14.258 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,19% στις 22233 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,37% στις 1916 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με υποχώρηση 0,1% στις 5093 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,76% στις 2044 μονάδες και ο CSi 300 κατά 1% στις 2269 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο υπηρεσιών έμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο, εξέλιξη που ερμηνεύεται ως ένδειξη σταθεροποίησης.

«Νομίζω ότι το γεν θα υπονομεύσει την πορεία των ιαπωνικών μετοχών ενώ άλλα χρηματιστήρια της ευρύτερης περιοχής μπορεί να στηριχθούν από την άνοδο στις μετοχές της Wall Street» εξηγεί ο Αγιάκο Σέρα, της Sumitomo Mitsui Trust Bank. Το δολάριο υποχώρησε στα 98,83 γεν από 99,95 γεν την προηγούμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 162.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο 7,4%από 7,6% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 184.000 νέες θέσεις εργασίας και ότι η ανεργία θα υποχωρήσει στο 7,5%.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως τα στοιχεία για την απασχόληση αυξάνουν τις πιθανότητες να παραταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed. Έκαναν δε λόγο, όχι για αλλαγή στην τάση, αλλά για υπερβολικές προσδοκίες της αγοράς.

"Είναι συζητήσιμο αν τα στοιχεία ήταν θετικά ή αρνητικά. Σίγουρα δείχνουν ότι η Fed θα βρίσκεται εδώ για κάποιο καιρό ακόμα" υποστήριξε αναλυτής της Wells Fargo στο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v