Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στην Ασία και άλμα 3,29% στο Τόκιο

Θετικό πρόσημο για όλους τους δείκτες μετά το νέο ρεκόρ στη Wall. Μίνι ράλι για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση στο Τόκιο. Στήριξη από το αδύναμο γεν και τα ισχυρά αποτελέσματα. Η προσοχή στρέφεται στην ανεργία των ΗΠΑ.

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από το νέο ρεκόρ στη Wall, ενώ ειδικότερα η αγορά του Τόκιο στηρίζεται από την υποχώρηση του γεν, με αποτέλεσμα να καταγράφει μίνι ράλι για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 3,29% στις 14.466 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,55% στις 22210 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 1923 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,89% στις 5091 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,25% στις 2034 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,41% στις 2254 μονάδες. 

Η προσοχή των επενδυτών στρέφονται στα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για την ανεργία στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Μπεν Μπερνάνκε άλλωστε, έχει δηλώσει ότι η πορεία της νομισματικής πολιτικής θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην αγορά απασχόλησης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε τον Ιούλιο στο 7,5% από 7,6% τον προηγούμενο μήνα.

Στο Τόκιο η κινητήριος δύναμη ήταν η αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος, στα 99,47 γεν ανά δολάριο. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών κατά συνέπεια βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ξεχωρίζουν επίσης η μετοχή της Sharp με κέρδη 3,7% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ικανοποίησαν την αγορά, αλλά και η Sony με κέρδη 2,2%.

«Οι ταύροι ξαναπήραν τον έλεγχο» αναφέρει ο Μάθιου Σέργουντ, της Perpetual Investments και συμπληρώνει: «Οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν καταλαγιάσει και τα καθησυχαστικά σχόλια από τις κεντρικές τράπεζες επιβεβαιώνουν ότι το χρήμα θα συνεχίσει να ρέει»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v