Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο μεταλλευτικός κλάδος. Νέα αναβάθμιση στόχων ανάπτυξης στην Ιαπωνία. Η Κίνα δεσμεύεται για ταχεία οικονομική αναδιάρθρωση και υπόσχεται επενδύσεις σε υποδομές και κοινωνικό σύστημα.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές καθώς φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγή πολιτικής στην Κίνα ενώ παράλληλα η Ιαπωνία αναβάθμισε τους στόχους ανάπτυξης για την οικονομία για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,82% στις 14.778 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 2,08% στις 21.862 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 1,27% στις 1904 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κατά 0,32% στις 5004 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,59% στις 2036 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,38% στις 2254 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος των βασικών πόρων και οι μεταλλευτικές εταιρίες στον απόηχο της ισχυρής ανόδου που κατέγραψε χθες η τιμή του χρυσού. Συγκεκριμένα, η Korea Zinc ενισχύθηκε κατά 3.1%, η Newcrest Mining κατά 6.8% και η Sumitomo Metal Mining κατά 3.6%.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Gaoli δήλωσε μετά το κλείσιμο των αγορών τη Δευτέρα ότι η κινεζική κυβέρνηση δεσμεύεται στην επιτάχυνση της οικονομικής αναδιάρθρωσης τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα στηρίζουν τις επενδύσεις σε έργα υποδομών και κοινωνικής ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v