Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ιαπωνία την Κυριακή. Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από Google και Microsoft. Τα βλέμματα στη Μόσχα και τη G20. Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ προς ευρωζώνη για τη λιτότητα.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ιαπωνία για τις εκλογές στην Άνω Βουλή της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,48% στις 14.589 μονάδες. στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,11% στις 21.321 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 1871 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κατά 0,4% στις 4957 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,69% στις 2009 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,25% στις 2217 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις μετά την απογοήτευση των επενδυτών από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Google και Microsoft. Επίσης, η Intel δεν έχει ικανοποιήσει με τα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ και η Taiwan Semiconductor Manufacturing ανακοίνωσε στόχο πωλήσεων κατώτερο των προσδοκιών.

Τα βλέμματα των επενδυτών πάντως, στρέφονται και στη Μόσχα όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της G20. Ενόψει της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, με άρθρο του στους Financial Times καλεί την ευρωζώνη να επανεξετάσει το μοντέλο της λιτότητας και να θέσει ως βασική προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v