Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στην Ασία με άνοδο 0,6% στο Τόκιο

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες παρά τα νέα ρεκόρ στη Wall Street. Η εικόνα από τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Διστακτικότητα ενόψει μπαράζ οικονομικών μεγεθών σε ευρωζώνη και ΗΠΑ. Η υποβάθμιση του EFSF.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές στον απόηχο των νέων ρεκόρ της Wall Street αν και οι κινήσεις των επενδυτών είναι εξαιρετικά διστακτικές καθώς αναμένεται σήμερα μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 14.599 μονάδες μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Στο Χογκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει οριακή άνοδο 0,07% στις 21.318 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 1866 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,06% στις 4968 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,03% στις 2059 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,26% στις 2313 μονάδες.

Dow Jones και S&Ρ 500 έκλεισαν χθες σε νέο ρεκόρ ενώ η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας στο τρίμηνο κατά 42%. Σήμερα αναμένονται, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson και της Goldman Sachs.

Πέραν αυτών, στην Ευρώπη, αναμένεται ο δείκτης κλίματος ZEW και τα στοιχεία πληθωρισμού, ενώ για την αμερικανική οικονομία, η ατζέντα περιλαμβάνει δείκτη τιμών καταναλωτή και βιομηχανική παραγωγή. Αύριο καταθέτει στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke και πολλοί θεωρούν ότι η βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών θα εξαρτηθεί από τα όσα θα δηλώσει περί της εξόδου των ΗΠΑ από αντισυμβατική νομισματική πολιτική.

Όλα αυτά, συμβαίνουν ενώ o EFSF έχασε την ανώτατη πιστοληπτική αξιολόγηση από τη Fitch Ratings, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό για την στρατηγική που ακολουθεί η ευρωζώνη στην αντιμετώπιση της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v