Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες, απουσία αρνητικών εκπλήξεων από την Κίνα. Επιβράδυνση του ΑΕΠ στο 7,5% το β΄ τρίμηνο. Η προσοχή και στις ΗΠΑ και την κατάθεση Μπερνάνκε στο Κογκρέσο.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ελλείψει αρνητικών εκπλήξεων για την ανάπτυξη παρά την αισθητή επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 14.506 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,04% στις 21.285 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 1875 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX ενισχυμένος κατά 0,16% στις 4965 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,86% στις 2056 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 1,34% στις 2305 μονάδες.

Το δεύτερο τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας διαμορφώθηκε στο 7,5% από 7,7% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας δήλωσε ότι βλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 7% για το έτος, ξαφνιάζοντας άπαντες, καθώς μόλις πριν 4 μήνες, η κυβέρνηση έθεσε στόχο ανάπτυξης στο 7,5%.

Πέραν των εξελίξεων στην Κίνα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στις ΗΠΑ όπου αισίως ολοκληρώθηκαν τρεις ανοδικές εβδομάδες για τη Wall Street με τους δείκτες να αγγίζουν νέα ιστορικά υψηλά. Οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα την κατάθεση του Μπεν Μπερνάνκε στο Κογκρέσο που σύμφωνα με τους αναλυτές, ενδέχεται να κρίνει τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v