Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σταθεροποιητικές κινήσεις μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης. Ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας δηλώνει ότι η βραδύτερη ανάπτυξη είναι επιθυμητή. Στο στόχαστρο χρηματοοικονομικός κλάδος και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ η κυβέρνηση της Κίνας δηλώνει πως η επιβράδυνση είναι… επιθυμητή.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 14.506 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,54% στις 21321 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,41% στις 1869 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,37% στις 4965 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,02% στις 2051 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,25% στις 2297 μονάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας δήλωσε πως ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης πιθανότατα θα αγγίξει φέτος το 7% έναντι του επίσημου στόχου για 7,5%. Ο Lou Jiwei δήλωσε επίσης ότι η οικονομία δεν θα υποστεί ανώμαλη προσγείωση και πως η βραδύτερη ανάπτυξη είναι απαραίτητη για τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ώστε να ανοίξει την οικονομία και να απεξαρτηθεί από το μοντέλο των εξαγωγών. «Παρά την επιβράδυνση στο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν» δήλωσε.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας αναμένονται τη Δευτέρα. Η Macquarie πάντως, προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για το κινεζικό ρυθμό ανάπτυξης του 2014 στο 6,9% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 7,5%.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος, αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δέχονται τις εντονότερες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Hyundai Motor υποχωρεί κατά 4,5% καθώς υπάρχουν αναφορές ότι ακόμη περισσότερες κινεζικές πόλεις θα επιβάλουν μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v