Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές καθώς αναμένουν την κατάθεση Bernanke στο Κογκρέσο. Άλμα 20% για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα. Ανεβάζει ταχύτητα η κερδοφορία των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τους περισσότερους δείκτες να πραγματοποιούν οριακές κινήσεις καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή κατάθεση του Ben Bernanke στο Κογκρέσο η οποία πιθανότατα θα επηρεάσει τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 14.615 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,06% στις 21.324 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 1,13% στις 1887 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με οριακές απώλειες 0,04% στις 4866 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,53% στις 2054 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,85% στις 2298 μονάδες.

«Αν και δεν περιμένουμε ότι ο Bernanke θα πει κάτι δραματικά διαφορετικό από την προηγούμενη εβδομάδα, οι ομιλίες των αξιωματούχων είναι σημαντικές και μέσα από τις ερωτήσεις των μελών του Κογκρέσου, ο επικεφαλής της Fed μπορεί να αποκαλύψει κάτι περισσότερο από όσα θα ήθελε» εξηγεί η Kathy Lien της BK Asset Management.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Bernanke δεσμεύθηκε ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει στηρικτική για το «ορατό μέλλον».

Οι εξελίξεις για την κινεζική οικονομία πάντως, ήταν ενθαρρυντικές καθώς οι άμεσες ξένες επενδύσεις εκτινάχθηκαν με ποσοστό που ξεπέρασε το 20% τον Ιούνιο. Επίσης, το πρακτορείο Xihnua δήλωσε ότι τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, ενισχύθηκαν κατά 7% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v