Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Κέρδη στις κινεζικές αγορές και διαβεβαιώσεις από το Πεκίνο για σταθερή ανάπτυξη. Ξεχωρίζει στο Τόκιο η Softbank και ο κλάδος τηλεπικοινωνιών.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με διστακτικές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και στις αποφάσεις του Ben Bernanke.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,45% στις 13.668 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 21949 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 1914 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,19% καθώς υπάρχει η προσδοκία για μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,27% στις 1996 μονάδες και οι CSI 300 κατά 0,43% στις 2198 μονάδες. 

Για την κινεζική αγορά, κινητήριος δύναμη ήταν η ανακοίνωση του κομουνιστικού κόμματος την Τρίτη ότι θα ενεργήσει ώστε να διατηρηθεί σταθερή η ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, διαψεύδοντας εμμέσως πλην σαφώς τα σενάρια που έφεραν το Πεκίνο να αποδέχεται ηπιότερη ανάπτυξη. Στην σχετική ανακοίνωση γίνεται μάλιστα λόγος για «εξαιρετικά περίπλοκες εγχώριες και διεθνείς συνθήκες». Η εξέλιξη αυτή έδωσε ώθηση κυρίως στις μετοχές του ευρύτερου κτηματομεσιτικού κλάδου. Έτσι η μετοχή της Poly Real Estate Group καταγράφει άλμα 4,6% και η Gemdale Corp 4,6%.

Στον αντίποδα, η ιαπωνική αγορά κινήθηκε πτωτικά ενόψει της Fed και μάλιστα παρά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Softbank, η οποία υπερδιπλασίασε τα τριμηνιαία κέρδη της. Η μετοχή της Softbank ενισχύεται κατά 3,2% πυροδοτώντας ευρύτερη ανοδική τάση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v