Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση 2,97% για το Nikkei στο Τόκιο

Έντονη νευρικότητα στην Ασία. Πιέσεις στις εξαγωγικές από το ισχυρό γεν. Απογοητεύουν τα αποτελέσματα Nissan, Advantest. Στο στόχαστρο και οι τραπεζικές μετοχές λόγω των σεναρίων για την κερδοφορία τους.

Διχασμένες εμφανίζονται οι ασιατικές αγορές με το χρηματιστήριο του Τόκιο να καταγράφει κάθετη πτώση σχεδόν 3% λόγω του ισχυρού γεν, ενώ αντιθέτως Κορέα και Αυστραλία κινούνται ανοδικά παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 2,97% στις 14.129 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,02% στις 21.905 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 1910 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,14% στις 5025 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,65% στις 2008 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,77% στις 2220 μονάδες.

«Το διεθνές χρηματιστηριακό ράλι παλεύει να διατηρήσει την ορμή του, καθώς υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για την κινεζική ανάπτυξη, ενώ η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα σε ΗΠΑ και ΕΕ είναι μικτή γεγονός που ανάγκασε αρκετούς επενδυτές να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους και να απομακρυνθούν από ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις» εξηγεί ο Matthew Sherwood της Perpetual.

Στην Ιαπωνία κάθετη πτώση πραγματοποίησαν οι μετοχές των Nissan (-1,7%) και Advantest Corp (-9,8%) καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις αγορές. Στο στόχαστρο βρέθηκαν και οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών καθώς το δολάριο πέρασε κάτω από το φράγμα των 99 γεν.

Παράλληλα, δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei αναφέρει ότι οι τρεις μεγάλες τράπεζες της χώρας παρουσιάζουν τριμηνιαία αύξηση κερδών της τάξεως του 20%, με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις και στις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου. Η Sumitomo Mitsui Financial Group βρίσκεται στο -3,5%, η Mitsubishi UFJ Financial Group στο -4,1% και η Mizuho Financial Group στο -2,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v