Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι περισσότεροι δείκτες μετά το αρνητικό κλείσιμο της Wall. Διορθωτικές τάσεις στις τιμές των μετάλλων και πιέσεις στον κλάδο βασικών πόρων. Ασυγκίνητη η αγορά από τα μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Κίνα.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότερο ασιατικοί δείκτες παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street. Έντονες είναι οι πιέσεις για το μεταλλευτικό κλάδο καθώς καταγράφονται διορθωτικές τάσεις στις τιμές των μετάλλων και του χρυσού.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,14% στις 14.562 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,21% στις 21.922 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 1909 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 0,07% στις 5018 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,09% στις 2031 μονάδες και ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,14% στις 2251 μονάδες.

Η αγορά έμεινε ασυγκίνητη από τα μέτρα ώθησης της οικονομίας που ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργικό συμβούλιο με φοροαπαλλαγές για τις μικρές επιχειρήσεις και κινήσεις στήριξης των εξαγωγέων.

Η προσοχή εστιάστηκε στην έντονη διόρθωση που καταγράφηκε στις τιμές χρυσού και χαλκού με αποτέλεσμα εταιρίες του κλάδου να δέχονται έντονες πιέσεις. Η Zijin Mining Group υποχωρεί κατά 2,8%, η BHP Billiton κατά 0,8% και η Rio Tinto κατά 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v