Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι ασιατικοί δείκτες μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Στήριξη από την υποχώρηση του γεν. Μικτά τα οικονομικά μεγέθη της Ιαπωνίας. Επιφυλακτικές οι κινήσεις των επενδυτών που περιμένουν Fed, EKT και ΒοΕ.

Απόπειρα ανάκαμψης καταγράφεται στις ασιατικές αγορές και ειδικότερα στο Τόκιο μετά από δύο ημέρες έντονων πιέσεων. Στήριξη παρέχει κυρίως η αποδυνάμωση του γεν που δίνει ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,53% στις 13.869 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,35% στις 21.926 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,9% στις 1917 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,01% στις 5027 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,89% στις 1993 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,07% στις 2199 μονάδες.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι το κλίμα δεν πρόκειται να αλλάξει αισθητά στις ασιατικές αγορές, τουλάχιστον πριν ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις τριών μεγάλων κεντρικών τραπεζών. Fed, EKT και ΒοΕ συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα με τους επενδυτές να αναμένουν τα σχόλια των διοικητών τους ώστε να μαντέψουν και τις επόμενες κινήσεις του. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας πάντως προχώρησε σε ένεση ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο, δίνοντας ώθηση στις αγορές.

Ως προς τα οικονομικά μεγέθη της Ιαπωνίας, η εικόνα είναι μικτή, όπως συνήθως γίνεται όταν μία οικονομία βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Η βιομηχανική παραγωγή αιφνιδιαστικά μειώθηκε και μάλιστα κατά 3,3% τον Ιούνιο. Οι δαπάνες των νοικοκυριών επίσης μειώθηκαν, αλλά καταγράφηκε βελτίωση στην αγορά εργασίας με υποχώρηση του δείκτη ανεργίας στο 3,9% από 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v