Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

2+1 κλειδιά για την επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών

2+1 κλειδιά για την επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών

Η διεθνής έρευνα και εμπειρία έχει αποδείξει ότι η διαμόρφωση χαρτοφυλακίων στη διάρκεια μιας κρίσης είναι ιδιαίτερα αποδοτική, επισημαίνει ο Θ. Κρίντας της IBG ΑΕΔΑΚ, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τόσο τους άξονες σχηματισμού όσο και το περιεχόμενο ενός χαρτοφυλακίου μετοχών με τριετή ορίζοντα.

Ελληνική Τράπεζα:Τι είναι το ”Bull Bear Winner 2”

Ελληνική Τράπεζα:Τι είναι το ”Bull Bear Winner 2”

Στο επενδυτικό προϊόν της Ελληνικής Τράπεζας ”Bull Bear Winner 2” αναφέρεται ο Π. Τερζής, Senior Treasury Dealer της τράπεζας, επισημαίνοντας πως σε προηγούμενα back testing που πραγματοποιήθηκαν, η μέση απόδοση του προϊόντος έφτανε το 7,43% και η μέγιστη το 26,24%.

Π. Μονοκρούσσος: Πως θα κινηθούν οι αγορές το ΄03

Π. Μονοκρούσσος: Πως θα κινηθούν οι αγορές το ΄03

Ανάκαμψη της αμερικανικής και της διεθνούς οικονομίας από την άνοιξη σε συνδυασμό βέβαια με τις εξελίξεις στο Ιράκ και την πορεία της τιμής του πετρελαίου, βλέπει ο Πλάτων Μονοκρούσσος, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της EFG Eurobank. Οι εκτιμήσεις για τη μελλοντική ιστοτιμία ευρώ - δολαρίου, ποιες αγορές ωφελούνται από τη γεωπολιτική αστάθεια.

Ζητούμενο, οι μονιμότερες τοποθετήσεις

Ζητούμενο, οι μονιμότερες τοποθετήσεις

Η αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον δεν διευκολύνει τις μονιμότερες τοποθετήσεις σε μετοχικούς τίτλους, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην εκμετάλλευση των έντονων διακυμάνσεων, επισημαίνει ο Β. Χατζής της Αττικής ΑΕΔΑΚ, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΟΤΕ στην πορεία του ΧΑ, αλλά και την εκτόνωση των πιέσεων στον τραπεζικό κλάδο.

”Τι έχουν προεξοφλήσει οι τιμές των μετοχών;”

”Τι έχουν προεξοφλήσει οι τιμές των μετοχών;”

Οι αγορές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει τα χειρότερα, όπως η ατυχής έκβαση του πολέμου στο Ιράκ, η παρατεταμένη κρίση στην παγκόσμια οικονομία και η χρεωκοπία τραπεζών, επισημαίνει ο Δ. Λιναράς, γ.δ. της International ΑΕΔΑΚ, τονίζοντας τη σημασία του ψυχολογικού παράγοντα και υποδεικνύοντας 4 κριτήρια επιλογής μετοχών.

”Επαναπροσδιορίστε τους επενδυτικούς στόχους”

Με βάση τις θεμελιώδεις επενδυτικές αρχές (κατανομή και διασπορά), προτείνουμε στους επενδυτές να προσδιορίζουν τους επενδυτικούς τους στόχους και ανάλογα με το επενδυτικό τους προφίλ να ορίζουν την επενδυτική τους στρατηγική και να την ακολουθούν σε βάθος χρόνου (3-5 χρόνια), επισημαίνει η Χ. Λαμπροπούλου, διευθύντρια Αμοιβαίων της Citibank.

”Πως κερδίζουμε από τα Αμοιβαία”

Δύο χρήσιμες κατευθύνσεις για επικερδείς επενδύσεις στα Αμοιβαία προκρίνει ο Αν. Τσομπανίδης, της Alico - Eurobank ΑΕΔΑΚ, τονίζοντας ότι τα Α/Κ δεν πρέπει να ταυτίζονται με τα μετοχικά, καθώς στο τέλος εξαμήνου το 60% των συνολικών κεφαλαίων ήταν τοποθετημένα σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις σε νομίσματα, έναντι 23% σε μετοχές.

Δύο λόγοι για την υποχώρηση του δολαρίου

Τον μηχανισμό της μεγάλης ανόδου, αλλά και της πρόσφατης πτώσης του αμερικανικού νομίσματος, εξηγεί ο κ. Πλάτωνας Μονοκρούσος, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της EFG Eurobank, εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, ότι το ευρώ θα αγγίξει τα επίπεδα 1,05 στις επόμενες εβδομάδες.

Παρελθόν, παρόν και μέλλον για τα Αμοιβαία

Τις βασικές αλλαγές που θα επιφέρουν στο χώρο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων οι νέες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναλύει ο διευθύνων σύμβουλος της EFG AΕΔΑΚ Άρης Ξενόφος, επισημαίνοντας τα νέα επενδυτικά προιόντα που αναδύονται από τις ντιρεκτίβες της ΕΕ.

Το ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο

Την ελαφρώς αυξημένη τοποθέτηση σε μετοχές έναντι ομολόγων σε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο βλέπει ο Αλ. Πατέλης, Senior Economist της Citigroup Asset Management, προτείνοντας ευρωπαϊκά εταιρικά αντί κρατικά ομόλογα, ενώ θεωρεί ελκυστικούς τους κλάδους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των βιομηχανιών.

Πως θα επιτύχετε τη μέγιστη απόδοση στα α/κ

Τι πρέπει να ξέρετε για τα ομολογιακά δάνεια

Επενδυτικές ”συνταγές” για δύσκολους καιρούς

Γ. Παπουτσής: Περιθώρια ανόδου 8%-14% στο ΧΑΑ

Νέες υποαξίες φέρνει η διολίσθηση της αγοράς

Εικόνα σου είμαι... οικονομία και σου μοιάζω

Γιατί θα ανακάμψει η κεφαλαιαγορά

Οι αγορές σταθερού εισοδήματος το 2002

Πώς θα βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά

Ανοίγει ο δρόμος για νέες μορφές τοποθετήσεων

v