Άνοδος 0,45% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Οι 10 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ είχαν αυξητική πορεία καθαρών τιμών, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να κλείσει με θετικό πρόσημο 0,20%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 1/2/2017

Με προσπάθεια αποκατάστασης των έντονων απωλειών του Ενεργητικού ξεκίνησε ο δεύτερος μήνας του έτους, καθώς κινήθηκε θετικά κατά 0,45% και διαμορφώθηκε στα 6,359 δισ. €.

Στο γεγονός αυτό συνέβαλαν τόσο η ανοδική αντίδραση στις αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ που σχετίζονται με τα Ελληνικά δρώμενα, όσο και οι συνεχιζόμενες εισροές κεφαλαίων. Πράγματι, παρά την φθίνουσα πορεία των μεριδίων κατά -0,02%, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν θετικό κατά 2,292 εκατ. €.

Οι 10 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ είχαν αυξητική πορεία καθαρών τιμών, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να κλείσει με θετικό πρόσημο 0,20%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Σε μέσο ανοδικό πρόσημο ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,15%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,92%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,89% και τα Μικτά Α/Κ με 0,74%. Στον αντίποδα, οι 8 κατηγορίες που είχαν αρνητικό πρόσημο, κινήθηκαν σε πολύ στενό εύρος, από -0,15% για τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return έως και -0,03% για το ένα Ομολογιακό Α/Κ Κρατικό Αναπτυσσομένων Χωρών.

Η συμπεριφορά των μεριδιούχων κατέγραψε με έντονη δυσαρέσκεια το «πάγωμα» των διαδικασιών της αξιολόγησης, καθώς υπήρξαν έντονες εξαγορές μεριδίων στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας αξίας 1,730 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας αξίας 897 χιλ. €. Εκροές, επίσης, στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,007 εκατ. €. Στο θετικό τελικό ισοζύγιο της αγοράς συνέβαλλαν τα μέγιστα οι υψηλές εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή αξίας 5,109 εκατ. €, αλλά και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,280 εκατ. €.

Διαφοροποιήσεις στα μερίδια αγοράς λόγω της έντονης μεταβλητότητας των προηγούμενων ημερών, αλλά και των εκροών σε συγκεκριμένες κατηγορίες Α/Κ.

Τα Μικτά Α/Κ διατηρούν την πρώτη θέση στα υπό διαχείριση κεφάλαια με 16,87%, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας τη δεύτερη με 14,98%, ενώ τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 10,04%, πλησίασαν πλέον σε απόσταση αναπνοής την τρίτη σε μέγεθος με 10,11% κατηγορία, που είναι τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v