Άνοδος 0,19% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Tο σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων κινήθηκε λίγο ανοδικά κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στα 6,452 δισ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 24/1/2017

Το αργό και βασανιστικό σερί των πτωτικών προηγούμενων ημερών, ως προς το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ, διεκόπη κατά τη διάρκεια της Τρίτης. Tο σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων κινήθηκε λίγο ανοδικά κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στα 6,452 δισ. €. Η επενδυτική συμπεριφορά των μεριδιούχων δεν είχε την ίδια κατεύθυνση, καθώς παρά την αύξηση των μεριδίων κατά 0,02%, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών είχε αρνητική αξία της τάξεως των 1,615 εκατ. €.

Σε επίπεδο αποδόσεων, οι 11 από τις 20 κατηγορίες έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Αποτέλεσμα η μέση απόδοση του συνόλου της αγοράς να κινηθεί «προς τα επάνω» κατά 0,18%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Σε θετική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στο ΧΑ, λόγω του γεγονότος ότι το τελευταίο «ξεκόλλησε» από τα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Το πρόσημο για τα 4 Μετοχικά Α/Κ δείκτη έκλεισε στο 1,04% και για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας στο 0,92%.

Ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,71% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,41%. Στον αντίποδα, σε μέσες απώλειες καθαρής τιμής ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με -0,18% και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με -0,15%. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με μέση απόδοση 0,24%, ήταν η μόνη από τις σχετικές κατηγορίες που κινήθηκε ανοδικά.

Στο αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι υψηλές εξαγορές μεριδίων στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, που ανήλθαν σε 3,348 εκατ. €. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας συνέχισαν τη ροή των εκροών, αλλά με μικρή αξία 163 χιλ. €.

Σε εκροές, επίσης, ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 516 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 333 χιλ. €. Οι εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,473 εκατ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 1,051 εκατ.€, συγκράτησαν την αξία των εκροών σε χαμηλά επίπεδα.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v