Άνοδος 0,07% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Τα μερίδια κινήθηκαν αυξητικά κατά 0,03%, αλλά δυστυχώς δεν αντιστοιχούν σε εισροές κεφαλαίων.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 18/1/2017

Οριακές θετικές μεταβολές Ενεργητικού και μεριδίων σημείωσε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης. Αναλυτικότερα, η άνοδος του Ενεργητικού κατά 0,07% διαμόρφωσε την αξία του στα 6,449 δις €. Τα μερίδια κινήθηκαν αυξητικά κατά 0,03%, αλλά δυστυχώς δεν αντιστοιχούν σε εισροές κεφαλαίων.

Ο λόγος αύξησης των μεριδίων είναι η δραστηριοποίηση ενός Α/Κ από την EUROBANK AM (του A/K INTERAMERICAN LF FOF TACTICAL ALLOCATION στην κατηγορία των Μικτών Funds of Funds) με αποτέλεσμα ο αριθμός των Α/Κ να μεταβληθεί από 267 σε 268. Οι χθεσινές εκροές της αγοράς ανήλθαν σε 3,359 εκατ. €.

Σε επίπεδο αποδόσεων οι μεταβολές ήταν επίσης οριακές. Οι 14 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν με θετικό πρόσημο, με αποτέλεσμα η μέση απόδοσης της αγοράς να κινηθεί στο 0,06%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Σε μέση άνοδο ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,55%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,29% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,22%. Στον αντίποδα αρνητική απόδοση 0,26% για το ένα Α/Κ Ομολογιακό Α/Κ Κρατικό Αναπτυσσομένων Χωρών, ενώ οι μέσες αρνητικές αποδόσεις των υπολοίπων κατηγοριών κινήθηκαν σε ιδιαίτερα στενό εύρος από -0,10% (Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης) έως -0,06% (Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης).

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε σε όλες τις κατηγορίες των Α/Κ, το αποτέλεσμα όμως ήταν αρνητικό για το ισοζύγιο εισροών/εκροών. Την υψηλότερη αξία εξαγορών είχαν τα Ομολογιακά Α/Ε Ελλάδας με -1,788 εκατ. € και ακολούθησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,133 εκατ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 701 χιλ. €. Σε εισροές ξεχώρισαν οι κατηγορίες των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 529 χιλ. €, των Διεθνών Ομολογιακών Α/Κ με 464 χιλ. € και των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 458 χιλ. €. Οι απώλειες μεριδίων για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είναι ασταμάτητες, με αργό, αλλά, σταθερό ρυθμό. Οι νέες ημερήσιες εκροές ήταν αξίας 113 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v