Πτώση 0,06% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια της αγοράς των Α/Κ υποχώρησαν οριακά κατά -0,06% και διαμορφώθηκαν στα 6,441 δισ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 20/1/2017

Ο αργός και βασανιστικός ρυθμός υποχώρησης του Ενεργητικού είχε συνέχεια και την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, τα υπό διαχείριση κεφάλαια της αγοράς των Α/Κ υποχώρησαν οριακά κατά -0,06% και διαμορφώθηκαν στα 6,441 δις €. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μεριδίων παρέμεινε αμετάβλητος, τελικά υπήρξε ανεπαίσθητη αξία εκροών της τάξεως των 574 χιλ €.

Σε επίπεδο έτους του σύνολο του Ενεργητικού παραμένει σε θετικό πρόσημο, έχοντας, όμως, απωλέσει τις τελευταίες ημέρες σημαντικό ποσοστό από την αρχική του άνοδο. Αναλυτικότερα, η άνοδός του έχει περιοριστεί σε 0,30% και οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην στη θετική, μέχρι τώρα συμπεριφορά των μεριδιούχων έναντι του Θεσμού, καθώς οι εισροές αξίας 27,145 εκατ. € έχουν αυξήσει τα μερίδια κατά 0,31%.

Οι 11 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν με θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης, χωρίς όμως να υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η μέση απόδοση του συνόλου της αγοράς να κλείσει οριακά «προς τα επάνω» κατά 0,08%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Την υψηλότερη μέση απόδοση είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,58% και ακολούθησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,53% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,39%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες καθαρών τιμών είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,34%, τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,23% και το ένα Α/Κ της κατηγορίας των Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυσσομένων Χωρών με -0,13%.

Κινητικότητα εκ μέρους των επενδυτών υπήρξε σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, η οποία τελικά κατέληξε σε οριακά αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Σε αξία αγορασθέντων μεριδίων ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 743 χιλ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 356 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 259 χιλ. €. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες εκροές είχαν τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 623 χιλ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 550 χιλ. €.

Οι καθυστερήσεις στην Ελληνική αξιολόγηση οδηγούν σε συνεχόμενες πωλήσεις μεριδίων. Ειδικότερα την Παρασκευή τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν εξαγορές αξίας 459 χιλ. € και 109 χιλ. €, αντιστοίχως.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v