Πτώση 0,07% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ υποχώρησε οριακά κατά -0,07% και διαμορφώθηκε στα €6,445 δισ.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 19/1/2017

Ως εβδομάδα απωλειών χαρακτηρίζεται πλέον το διάστημα του νέου έτους που διανύουμε. Καθημερινά, με αργό και βασανιστικό τρόπο, το Ενεργητικό μειώνεται, με κύρια αιτία την φθίνουσα πορεία των αποδόσεων, τόσο στα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά, όσο και με αυτά που σχετίζονται με τους τίτλους του εξωτερικού. Πιθανότερη αιτία αυτής της επενδυτικής συμπεριφοράς μία στάση αναμονής σε σχέση με την Παρασκευή 20 του μηνός για την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντ. Τραμπ, καθώς και τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ελληνικής αξιολόγησης.

Αναλυτικότερα, εχθές το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ υποχώρησε οριακά κατά -0,07% και διαμορφώθηκε στα 6,445 δις €. Τα μερίδια, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ακολούθησαν φθίνουσα πορεία κατά -0,04%, που αντιστοιχεί σε εκροές κεφαλαίων μικρής αξίας 2,764 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, από τις 20 κατηγορίες Α/Κ, οι 14 κινήθηκαν πτωτικά, οι 3 ανοδικά και οι υπόλοιπες παρέμειναν αμετάβλητες. Το αποτέλεσμα, τελικά, για το σύνολο της αγοράς ήταν οι μικρές απώλειες κατά -0,15%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Σε αρνητική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,63%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,44% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,43%. Θετική μέση απόδοση για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,17%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,11% και τα Σύνθετα Absolute Return με 0,05%.

Κινητικότητα υπήρξε σε όλη σχεδόν τις κατηγορίες των Α/Κ, η οποία κατέληξε τελικά σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Σε συμμετοχές μεριδίων ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με αξία 901 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 500 χιλ. €. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες εκροές είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,961 εκατ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 886 χιλ. €. Σημαντικές, επίσης, εκροές στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 488 χιλ. € και 269 χιλ. €, αντιστοίχως.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v