Οριακή πτώση 0,02% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια του Θεσμού διαμορφώθηκαν στα 6,439 δισ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 23/1/2017

Η στάση αναμονής και η αναζήτηση κατεύθυνσης της αγοράς των Α/Κ δείχνει να συνεχίζεται. Ως αποτέλεσμα είχαμε για μία ακόμη ημέρα οριακές μεταβολές σε όλα σχεδόν τα μεγέθη της εν λόγω αγοράς: το Ενεργητικό και τα μερίδια υποχώρησαν ισόποσα, μόλις κατά -0,02%, οι δε εκροές ήταν αμελητέας αξίας 392 χιλ. €. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια του Θεσμού διαμορφώθηκαν στα 6,439 δις €.

Οι αυξομειώσεις των καθαρών τιμών στα Α/Κ είχαν μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι 12 από τις 20 κατηγορίας έκλεισαν με αρνητικό μέσο πρόσημο απόδοσης, με αποτέλεσμα το σύνολο της αγοράς να κινηθεί πτωτικά κατά -0,20%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ.

Τις υψηλότερες μέσες απώλειες κατέγραψαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,85% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -0,69%.Το θετικό πρόσημο κυριάρχησε σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ. Ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυσσομένων Χωρών με 0,33% (η κατηγορία όμως αποτελείται από ένα μόνον Α/Κ) και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,30%.

Η κινητικότητα των επενδυτών ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και τελικά επικράτησε το οριακά αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Σε εισροές κεφαλαίων ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 666 χιλ €, τα Ομολογιακά Διεθνή με 534 χιλ € (συνεχίζοντας τη θετική ροή κεφαλαίων των τελευταίων ημερών) και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 182 χιλ. €.

Στον αντίποδα, την μεγαλύτερα αξία εξαγορασθέντων μεριδίων σημείωσαν τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 443 χιλ €, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 397 χιλ € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 255 χιλ €. Οι εκροές στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν συνέχεια (όπως σχεδόν όλο τον Ιανουάριο) με αξία 249 χιλ. € και 67 χιλ. €, αντιστοίχως.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v