Άνοδος 0,06% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά με ρυθμό της τάξεως του -0,02%, αλλά η υποχώρηση αυτή δεν αντιστοιχεί σε εκροές κεφαλαίων.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 26/1/2017

Οριακά ανοδικά κατά 0,06% κινήθηκε το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ στη διάρκεια της Πέμπτης και διαμορφώθηκε στα 6,480 δις €.

Τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά με ρυθμό της τάξεως του -0,02%, αλλά η υποχώρηση αυτή δεν αντιστοιχεί σε εκροές κεφαλαίων. Αντίθετα, το ισοζύγιο εισροών/εκροών βρέθηκε σε σχετική ισορροπία, σημειώνοντας μάλιστα ελάχιστες εισροές κεφαλαίων αξίας 141 χιλ. €.

Σε επίπεδο αποδόσεων οι 15 από τις 20 κατηγορίες κινήθηκαν ανοδικά, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να κλείσεε στο 0,19%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Το υψηλότερο μέσο θετικό πρόσημο επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,92%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,79% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,63%. Οι μέσες απώλειες εξέλιξης καθαρών τιμών κινήθηκαν σε στενό εύρος: από -0,17% για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, έως -0,04% για τα Μικτά Α/Κ.

Σε επίπεδο εισροών/εκροών οι περισσότερες κατηγορίες είχαν, μικρό, αλλά θετικό ισοζύγιο. Σε αξία αγορασθέντων μεριδίων ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 538 χιλ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 512 χιλ. €, τα Μικτά Α/Κ με 439 χιλ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 417 χιλ. €.

Στον αντίποδα, τις περισσότερες εκροές είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,094 εκατ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 383 χιλ. €. Οι κατηγορίες που σχετίζονται άμεσα με τα Ελληνικά δρώμενα συνεχίζουν να βλέπουν την «πλάτη» των επενδυτών, καθώς οι χθεσινές εκροές στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας ήταν 210 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας 75 χιλ. €.

Τα Μικτά Α/Κ συνεχίζουν να ηγούνται της επενδυτικής προτίμησης με μερίδιο αγοράς 17,24% των υπό διαχείριση κεφαλαίων. Ακολουθούν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 14,70% και πολύ κοντά, πλέον, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 10,47%.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v