Άνοδος 0,37% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Η άνοδος οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις αποδόσεις των Α/Κ, και κυρίως σε αυτές που σχετίζονται με τίτλους της Ελληνικής αγοράς.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 25/1/2017

Ανοδικό ξέσπασμα της τάξεως του 0,37% κατέγραψε το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης και διαμορφώθηκε στα 6,476 δις €. Η άνοδος οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις αποδόσεις των Α/Κ, και κυρίως σε αυτές που σχετίζονται με τίτλους της Ελληνικής αγοράς. Παρά το γεγονός ότι τα μερίδια παρέμειναν αμετάβλητα, οι μεριδιούχοι προέβησαν σε εξαγορές μεριδίων μικρής αξίας, που ανήλθε σε 2,159 εκατ. €.

Σε επίπεδο αποδόσεων οι 14 από τις 20 κατηγορίες Α/Κ κινήθηκαν θετικά, με αποτέλεσμα το μέσο πρόσημο της αγοράς να κλείσει στο 0,38%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν τα Α/Κ που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα Ελληνικά δρώμενα: τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν μέση απόδοση 1,56%, τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη 1,06%, τα Μικτά Α/Κ 0,76% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας 0,34%.

Υψηλά επίσης πρόσημα για τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,96% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,81%. Αρνητική μέση εξέλιξη καθαρών τιμών για της κατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε τίτλους του εξωτερικού.

Κινητικότητα εκ μέρους των επενδυτών υπήρξε σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες των Α/Κ, το τελικό ισοζύγιο, όμως, εισροών/εκροών ήταν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα αρνητικό. Τις υψηλότερες, σε αξία μεριδίων, εξαγορές κατέγραψαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 3,243 εκατ. €. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας ακολούθησαν με 354 χιλ. €.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω κατηγορία από τις αρχές του β εξαμ. του 2016 καταγράφει σχεδόν καθημερινά εκροές κεφαλαίων. Εξαγορές, επίσης, και για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 105 χιλ. €. Στον αντίποδα, οι εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή αξίας 1,005 εκατ. € και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 912 χιλ. €, απλώς μετρίασαν την αξία των εξαγορασθέντων μεριδίων.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v