Πτώση 0,47% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Οι απώλειες οφείλονται τόσο στην υποχώρηση των ημερήσιων μέσων αποδόσεων, όσο και στη συνεχιζόμενη φθίνουσα πορεία των μεριδίων, που εχθές ήταν στα αισθητά επίπεδα του -0,08%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 28/11/2016

Μία εβδομάδα ιδιαίτερης νευρικότητας αναμένουν οι αναλυτές σε παγκόσμιο επίπεδο ενόψει Ιταλικών, Αυστριακών εκλογών, αλλά και της πορείας της Ελληνικής αξιολόγησης. Τα δεδομένα αυτά αντικατοπτρίστηκαν άμεσα στον Θεσμό των Α/Κ στην διάρκεια της Δευτέρας. Αποτέλεσμα ήταν το συνολικό Ενεργητικό να διαμορφωθεί στα 6,536 δις €, κινούμενο έντονα πτωτικά κατά -0,47%. Οι απώλειες οφείλονται τόσο στην υποχώρηση των ημερήσιων μέσων αποδόσεων, όσο και στη συνεχιζόμενη φθίνουσα πορεία των μεριδίων, που εχθές ήταν στα αισθητά επίπεδα του -0,08%.

Σε επίπεδο μέσων αποδόσεων, οι 13 από τις 20 κατηγορίες Α/Κ, έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Αποτέλεσμα η αγορά των Α/Κ στο σύνολό της είχε αξιοσημείωτες μέσες απώλειες -0,36% (παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ), που προήλθαν κυρίως από τα Α/Κ που σχετίζονται με το ΧΑ. Υψηλή αρνητική, λοιπόν, μέση απόδοση για τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -2,38% και τα 30 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -2,36%. Επίσης, για τα Μικτά Α/Κ με -0,80%. Από τις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, σε ημερήσια μέση πτώση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,55% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -0,48%. Οι θετικές μέσες αποδόσεις ήταν οριακές και κινήθηκαν σε εύρος από 0,01% (Διαχείρισης Διαθεσίμων) έως 0,08% (Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή). Η έντονη μεταβλητότητα στα ομόλογα των Αναπτυσσομένων χωρών συνεχίζεται.

Το ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν και πάλι αρνητικό και ανήλθε σε 2,512 εκατ. €. Μόνον μία κατηγορία είχε ουσιαστικές εισροές, αυτή των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, αξίας 1,194 εκατ. €. Σε εκροές, πρωτοστάτησαν οι κατηγορίες με τη συνήθη φέτος αρνητική συμπεριφορά εξαγορών, δηλ. τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,283 εκατ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 560 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 527 χιλ. €.

Οι τελευταίες εξελίξεις ως προς την πορεία της διαπραγμάτευσης επέδρασαν αρνητικά στους επενδυτές, καθώς είχαμε υψηλές απώλειες στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 466 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 132 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v