Αισθητή άνοδος 0,31% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Τετάρτη

Οι 19 από τις 21 κατηγορίες Α/Κ είχαν θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης, με αποτέλεσμα το σύνολο των κατηγοριών να σημειώσει αξιοσημείωτη μέση θετική μεταβολή 0,35%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 16/11/2016  

Ημέρα αισθητής ανόδου 0,31% ήταν η χθεσινή, λόγω θετικών αποδόσεων στο σύνολο σχεδόν των Α/Κ. Το Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 6,477 δις €, παρά τις απώλειες μεριδίων -0,05%, που αντιστοιχούν σε εκροές αξίας κεφαλαίων 2,808 εκατ. €.

Οι 19 από τις 21 κατηγορίες Α/Κ είχαν θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης, με αποτέλεσμα το σύνολο των κατηγοριών να σημειώσει αξιοσημείωτη μέση θετική μεταβολή 0,35%, παρά την ανομοιογένειά τους. Ανεπαίσθητη αρνητική μέση απόδοση είχαν μόνον τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με -0,12% και το 1 Ομολογιακό Α/Κ μη Κρατικό Υψηλής Απόδοσης με -0,03%.

Η επίσκεψη Ομπάμα επέδρασε σε ημερήσια βάση θετικά στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, που πλέον «φλερτάρει» με τις 600 μονάδες. Ανάλογη ήταν η επίδραση στις δύο κατηγορίες που δραστηριοποιούντα στο ΧΑ, καθώς τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη σημείωσαν μέση απόδοση 2,04% και τα 30 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας 2%, που ήταν και οι υψηλότερες συγκριτικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Επίσης, σε μέση θετική μεταβολή εξέλιξης καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,70%, τα Μικτά Α/Κ με 0,58% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,51%. Οι κατηγορίες που δραστηριοποιούνται στα ομόλογα εξωτερικού έκλεισαν με οριακά θετικό πρόσημο, ενώ τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας παρέμειναν αμετάβλητα.

Σε επίπεδο εισροών/εκροών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δεν υπήρξαν έντονες αυξομειώσεις μεριδίων. Ως γεγονός επισημαίνονται οι εκροές, μικρής βέβαια αξίας, στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 106 χιλ. €. Η εν λόγω κατηγορία μας έχει συνηθίσει εφέτος σε συνεχή ρυθμό ημερήσιων εισροών, με αποτέλεσμα να ανακόπτει την συνολική πτωτική αξία των εξαγορασθέντων μεριδίων. Γενικά θα λέγαμε ότι η Τετάρτη ήταν μία ημέρα απουσίας επενδυτών.

Σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,042 εκατ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 200 χιλ. €. Το ΧΑ δείχνει να μην συγκινεί ακόμη τους μεριδιούχους, με αποτέλεσμα την συνέχιση εκροών αξίας 138 χιλ. €. Στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας ανεκόπη η ένταση εισροών, καθώς και εχθές είχαμε συμμετοχές μεριδίων μικρής αξίας, μόλις 28 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v