Πτώση 0,17% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Οι απώλειες αυτές οφείλονται κατά κύριο λόγο στις αρνητικές αποδόσεις ορισμένων κατηγοριών με υψηλό μερίδιο αγοράς, καθώς η κινητικότατα στα μερίδια ήταν οριακά φθίνουσα κατά -0,01%, που αντιστοιχούν σε χαμηλές εκροές κεφαλαίων αξίας 589 χιλ. €

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 14/11/2016

Πτωτική ήταν η πρώτη ημέρα της εβδομάδας για την αγορά των Α/Κ κατά 0,17%, με αποτέλεσμα το Ενεργητικό να διαμορφωθεί στα 6,454 δις €. Οι απώλειες αυτές οφείλονται κατά κύριο λόγο στις αρνητικές αποδόσεις ορισμένων κατηγοριών με υψηλό μερίδιο αγοράς, καθώς η κινητικότατα στα μερίδια ήταν οριακά φθίνουσα κατά -0,01%, που αντιστοιχούν σε χαμηλές εκροές κεφαλαίων αξίας 589 χιλ. €.

Η μέση απόδοση των 21 κατηγοριών, παρά την ανομοιογένειά τους, ήταν ελάχιστα ανοδική 0,02%. Στην πτωτική πορεία του Ενεργητικού επέδρασαν οι αρνητικές μέσες αποδόσεις των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας με -0,71%, των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με -0,40% και των Μικτών Α/Κ με -0,34%. Σε θετική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,19% και ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,79% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Χωρών με 0,73%.

Εάν παρατηρήσει κανείς τον ημερήσιο πίνακα εισροών/εκροών της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών θα δει την μικρή κινητικότητα που υπήρξε εκ μέρους των μεριδιούχων στις περισσότερες κατηγορίες Α/Κ. Το αρνητικό ισοζύγιο τελικά προήλθε κυρίως από τις εξαγορές μεριδίων στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 1,245 εκατ. €, στα Funds of Funds Μετοχικά με 128 χιλ. € και στα Σύνθετα Absolute Return με 110 χιλ. €.

Ουσιαστικές εισροές μόνον στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,034 εκατ. €. Με ενδιαφέρον και οι συμμετοχές μεριδίων στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 154 χιλ. €. Η εν λόγω κατηγορία επανήλθε στο θετικό ισοζύγιο της τελευταίας περιόδου, μετά την αρνητική ανάπαυλα της περασμένης Παρασκευής. Επίσης, αρκετές κατηγορίες Α/Κ είχαν θετικό ισοζύγιο, αλλά με εισροές που μετά βίας ξεπέρασαν τις 20 χιλ. €.

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας κατέγραψαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα περιορισμένες εξαγορές μεριδίων με αξίας μικρότερης των 50 χιλ. €., με αποτέλεσμα να δημιουργείται πιθανή τάση αναστροφής προς θετικό ισοζύγιο κεφαλαίων στο επόμενο διάστημα.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v