Άνοδος 0,03% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Το συνολικό Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 6,416 δις €, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,03%. Τα μερίδια αυξήθηκαν αισθητά κατά 0,07%, αλλά αντιστοιχούν σε μικρή αξία εισροών κεφαλαίων αξίας 333 χιλ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 3/11/2016  

Η εικόνα στην αγορά των Α/Κ τις τελευταίες ημέρες δείχνει μία διαφοροποίηση στη συμπεριφορά των μεριδιούχων, ως προς την επενδυτική τους στάση έναντι του Θεσμού, καθώς παρατηρείται μία τάση εισροών – έστω και μικρών.

Στις τελευταίες 4 εργάσιμες ημέρες το ισοζύγιο είναι θετικό, με μόνη διακοπή την Τρίτη, όπου παρατηρήθηκαν έντονες εκροές, όπου όμως έλαβαν χώρα κυρίως σε μία μόνον ΑΕΔΑΚ. Οι επόμενες ημέρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έτσι ώστε να δούμε αν πράγματι υπάρχει αλλαγή τάσης ως προς τις συμμετοχές ή απλώς είναι ένα παροδικό φαινόμενο.

Επίσης, στο ίδιο διάστημα η Ελληνική αγορά ομολόγων προσφέρει καθημερινά σημαντικές αποδόσεις, οπότε η ανάλογη κατηγορία Α/Κ σε συνδυασμό με την κατηγορία των Μικτών Α/Κ , απορροφά τις πιέσεις που δέχεται το Ενεργητικό από τις έντονες απώλειες των Μετοχικών Α/Κ, τόσο αυτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όσο και αυτών που επενδύουν σε τίτλους του εξωτερικού.

Αποτέλεσμα των δύο παραπάνω παραγόντων, ήταν το συνολικό Ενεργητικό να διαμορφωθεί στα 6,416 δις €, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,03%. Τα μερίδια αυξήθηκαν αισθητά κατά 0,07%, αλλά αντιστοιχούν σε μικρή αξία εισροών κεφαλαίων αξίας 333 χιλ. €.

Οι 21 κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν κυρίως πτωτικά και παρά την ανομοιογένειά τους έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο -0,10%. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας σημείωσαν για ακόμη μία ημέρα υψηλή μέση απόδοση 0,66% και ακολούθησαν τα Διεθνή Ομολογιακά Α/Κ με 0,24% και τα Σύνθετα Absolute Return με 0,18%.

Σε αρνητική εξέλιξη μέσων καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,94%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,72% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,46%.

Το θετικό ισοζύγιο εισροών οφείλεται κυρίως σε δύο κατηγορίες, που μέχρι προχθές μας είχαν συνηθίσει σε εξαγορές μεριδίων. Αναλυτικότερα τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return είχαν συμμετοχές αξίας 2,500 εκατ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας αξίας 397 χιλ. €. Επίσης ικανοποιητικές οι εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,198 εκατ. €. Στον αντίποδα, οι υψηλότερες εκροές παρατηρήθηκαν στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,405 εκατ. €, στα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 336 χιλ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 323 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

 

                 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v