Πτώση 0,18% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Οι απώλειες αυτές οφείλονται εξ ολοκλήρου στην αρνητικές μέσες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ, που παρά την ανομοιογένειά τους έκλεισαν ακριβώς με το ίδιο ποσοστό κατά -0,18%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 27/10/2016

Το Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 6,421 δις €, σημειώνοντας ημερήσια υποχώρηση της τάξεως του -0,18% στη διάρκεια της Πέμπτης. Οι απώλειες αυτές οφείλονται εξ ολοκλήρου στην αρνητικές μέσες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ, που παρά την ανομοιογένειά τους έκλεισαν ακριβώς με το ίδιο ποσοστό κατά -0,18%. Οι άκρως οριακές απώλειες μεριδίων -0,01% δεν αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων. Αντιθέτως το ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν θετικό κατά 669 χιλ. €. Παρά το γεγονός ότι και ο μήνας που διανύουμε θα κλείσει με φθίνουσα πορεία μεριδίων, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μετά από μακρό χρονικό διάστημα ο Οκτώβριος είχε 4 διαφορετικές ημέρες που υπήρξαν – έστω και μικρές – εισροές κεφαλαίων στον Θεσμό.

Οι απώλειες του Ενεργητικού ανέρχονται σε ετήσια βάση σε -11,29% και προέρχονται σχεδόν στο σύνολό τους από εξαγορές μεριδίων της τάξεως του -10,69%. Οι ετήσιες εκροές κεφαλαίων ανέρχονται στο υψηλό ποσό των 813,426 εκατ. €.
Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης οι 17 από τις 21 κατηγορίες σημείωσαν αρνητικό πρόσημο, χωρίς όμως έντονες εξάρσεις. Θετικό πρόσημο, άξιο αναφοράς, εξέλιξης μέσων καθαρών τιμών είχαν μόνον τα 3 Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 0,15%. Με τις υψηλότερες απώλειες -0,42% έκλεισε το 1 Ομολογιακό Α/Κ Κρατικό Επενδυτικής Διαβάθμισης. Ακολούθησαν κατά πόδας τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,41%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,39% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,37%.

Η ένταση των συμμετοχών σε νέα μερίδια στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 3,804 εκατ. €, ήταν αυτή που υπερκέρασε τον αριθμό εξαγορών και οδήγησε σε θετικό ισοζύγιο. Οι κατηγορίες με τις μεγαλύτερες εκροές ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,277 εκατ. €, τα Fund of Funds Μετοχικά με 491 χιλ. € και τα Fund of Funds Μικτά με 124 χιλ. €.

Εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με εισροές αξίας 129 χιλ. €, έναντι εκροών αξίας 175 χιλ. € στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v