Πτώση 0,2% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Οι χθεσινές απώλειες του Ενεργητικού ανήλθαν σε ποσοστό -0,20% και προήλθαν συνδυαστικά από την υποχώρηση των μεριδίων κατά -0,05% και την αρνητική μέση απόδοση των 21 κατηγοριών κατά -0,13%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 17/10/2016

Η κινητικότητα του Ενεργητικού ή εάν θέλετε η καθημερινή του μεταβλητότητα εντός του στενού εύρους των 6,400 δις € έως και 6,440 δις € συνεχίζεται σε χρονική διάρκεια τουλάχιστον ενός μηνός. Η εξέλιξη αυτή είναι φυσιολογική καθώς η οποιαδήποτε μέση ημερήσια ανοδική απόδοση των κατηγοριών των Α/Κ του Θεσμού απλώς απορροφά τις καθημερινές συνεχιζόμενες εκροές μεριδίων από τους επενδυτές. Εάν βέβαια το δούμε από την «άλλη πλευρά του νομίσματος», ο Θεσμός θα πρέπει να νιώθει «ανακούφιση» υπό την έννοια ότι μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνονται οι «Κασσάνδρες» των αγορών, οπότε και διατηρείται στα τρέχοντα επίπεδα των υπό διαχείριση κεφαλαίων.

Οι χθεσινές απώλειες του Ενεργητικού ανήλθαν σε ποσοστό -0,20% και προήλθαν συνδυαστικά από την υποχώρηση των μεριδίων κατά -0,05% και την αρνητική μέση απόδοση των 21 κατηγοριών κατά -0,13% (παρά την ανομοιογένειά τους). Με θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης κινήθηκαν 6 κατηγορίες, από τις οποίες ξεχώρισε αυτή των Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης κατά 0,52%. Οι υπόλοιπες κατηγορίες σημείωσαν αρνητικό πρόσημο μέσης εξέλιξης καθαρών τιμών, αλλά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Τις μεγαλύτερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,65%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,62% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,51%.

Οι χθεσινές εκροές ανήλθαν σε 2,871 εκατ. €. Ουσιαστική αξία εισροών είχε μόνον μία κατηγορία, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 782 χιλ €, που απλώς ανέκοψαν το μέγεθος της αξίας των εξαγορασθέντων μεριδίων. Σε εκροές ξεχώρισαν οι τρεις κατηγορίες με τη συνήθη φετινή συμπεριφορά τους: τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,189 εκατ. €, τα Fund of Funds Μικτά με 365 χιλ. € και τα Σύνθετα Absolute Return με 286 χιλ. €.

Οι κατηγορίες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική ομολογιακή και μετοχική αγορά «επέστρεψαν» με ένταση στις εξαγορές μεριδίων. Τα μεν Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν εκροές 417 χιλ. €, τα δε Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας 150 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v