Οριακή πτώση για το Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Η υποχώρηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην αισθητή κατά -0,05% υποχώρηση μεριδίων που αντιστοιχεί σε υψηλά αξία εκροών 6,600 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 11/10/2016

Οριακή υποχώρηση της τάξεως του -0,03% σημείωσε το Ενεργητικό των Α/Κ και διαμορφώθηκε στα 6,433 δις. €.

Η υποχώρηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην αισθητή κατά -0,05% υποχώρηση μεριδίων που αντιστοιχεί σε υψηλά αξία εκροών 6,600 εκατ. €. Πράγματι, ο Θεσμός επανήλθε στο γνωστό μοτίβο της φθίνουσας πορείας των μεριδίων και ελπίζουμε ότι οι υψηλές εισροές της Δευτέρας να μην ήταν απλώς μία ευχάριστη παρένθεση.

Οι μέσες αποδόσεις των 21 κατηγοριών δεν κινήθηκαν με ιδιαίτερες αυξομειώσεις και τελικά έκλεισαν, παρά την ανομοιογένειά τους, με οριακά θετικό πρόσημο κατά 0,05%. Σε θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης ξεχώρισαν τα Διεθνή Ομολογιακά Α/Κ με 0,30%, τα Fund of Funds Ομολογιακά Α/Κ με 0,29% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,25%. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες μέσης καθαρής τιμής είχαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,28% και ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ και τα Ομολογιακά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με το ίδιο πρόσημο -0,19%.

Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, μετά την παρένθεση τις Δευτέρας και τις υψηλές εισροές που είχαν λάβει χώρα, εχθές πρωτοστάτησαν και πάλι σε αξία εκροών με 5,596 εκατ. €. Έντονες εξαγορές μεριδίων, επίσης, στα Α/Κ Fund of Funds Μικτά με 731 χιλ. € και στα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 218 χιλ. €. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, συνέχισαν τη φθίνουσα πορεία των μεριδίων τους, αλλά με χαμηλότερη ένταση, καθώς οι εκροές ανήλθαν σε 91 χιλ. €, ενώ οι απώλειες των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας ήταν αμελητέες.

Εισροές, μόνον, στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 386 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 154 χιλ. €.

Ο συνολικός αριθμός των υπό διαχείριση Α/Κ αυξήθηκε κατά ένα, από 263 σε 264, λόγω της έναρξης ενός νέου Μικτού Α/Κ από την 3K INVESTMENTS PARTNERS ΑΕΔΑΚ.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v