Στα 6,406 δισ. το Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Το Ενεργητικό παρέμεινε, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα επίπεδα των 6,406 δις. €

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 7/10/2016

Σε πλήρη, σχεδόν, ισορροπία κινήθηκε η αγορά των Α/Κ την Παρασκευή που πέρασε, καθώς το ισοζύγιο των πρωτογενών της στοιχείων που έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο αντισταθμίστηκε από άλλους θετικούς παράγοντες. Αποτέλεσμα ήταν το Ενεργητικό να παραμείνει, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα επίπεδα των 6,406 δις. €. Ο μόνος αρνητικός παράγων που δεν άλλαξε την συμπεριφορά του, ήταν αυτός της εκροής κεφαλαίων, με καταγραφή εξαγορασθέντων μεριδίων αξίας 1,271 εκατ. €.

Ως προς το επίπεδο των μέσων αποδόσεων, οι κατηγορίες κινήθηκαν απολύτως μικτά. Το υψηλότερο θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,62%, που ήταν και ένας από τους παράγοντες που συγκράτησε το συνολικό Ενεργητικό στα ίδια επίπεδα. Ακολούθησαν σε μέση ανοδική εξέλιξη καθαρής τιμής τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,36% και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 0,29%.

Την χαμηλότερη μέση απόδοση υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,43% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,41%. Οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν είχαν έντονες απώλειες, καθώς κινήθηκαν σε στενό εύρος, από -0,23% ( Μετοχικά Α/Κ Ανεπτυγμένων Χωρών) έως και -0,04% (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών).

Σε επίπεδο εξαγορών, ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα για μία ακόμη ημέρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με αξία 1,215 €. Ακολούθησαν οι δύο κατηγορίες Fund of Funds Μικτού και Μετοχικού τύπου με σύνολο εκροών αξίας 474 χιλ €, σχεδόν σε ισομέρεια μεταξύ τους.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο δείχνει από τα μέσα Αυγούστου και έπειτα να έχει χαθεί, καθώς οι εκροές στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας συνεχίζονται αμείωτες και χωρίς, έστω, ημερήσια διακοπή. Η χθεσινή υποχώρηση μεριδίων κατά -0,02% την εν λόγω κατηγορίας αντιστοιχεί σε 225 χιλ. €. Αντιθέτως, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες έχουν σχεδόν ουδέτερο ισοζύγιο.

Τέλος, εισροές υπήρξαν στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,004 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών αξίας 187 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v