Πτώση 0,26% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Οι απώλειες προήλθαν διττά από την αρνητική μέση απόδοση -0,16% των 21 κατηγοριών των Α/Κ (παρά την ανομοιογένεια τους) και από την επίσης κατά -0,16% υποχώρηση των μεριδίων.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 5/10/2016

Αισθητές απώλειες της τάξεως του -0,26% σημείωσε την Τετάρτη το συνολικό Ενεργητικό των Α/Κ και διαμορφώθηκε στα 6,405 δις €. Οι απώλειες προήλθαν διττά από την αρνητική μέση απόδοση -0,16% των 21 κατηγοριών των Α/Κ (παρά την ανομοιογένεια τους) και από την επίσης κατά -0,16% υποχώρηση των μεριδίων.

Θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης, που κινήθηκε σε μικρό εύρος, κατέγραψαν μόνον 4 κατηγορίες. Ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,29% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,15%. Τις υψηλότερες μέσες απώλειες καθαρής τιμής είχαν τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,64% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,56%. Ακολούθησαν τα Μετοχικά Fund of Funds με -0,54% και τα Fund of Funds Ομολογιακά με -0,30%.

Το ισοζύγιο εισροών/εκροών κρατήθηκε θετικό μόνον για μία ημέρα (την Τρίτη) και εχθές επανήλθε και πάλι στο συνηθισμένο μοτίβο των εκροών, που έχουμε συνηθίσει πλέον σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του έτους. Οι εκροές, λοιπόν, ανήλθαν σε 6,897 εκατ. €.

Η κατηγορία με τις υψηλότερες εκροές ήταν τα Μικτά Α/Κ με 3,972 εκατ. €. Για να μην υπάρξει στρέβλωση ως προς την κατηγορία οι εκροές ουσιαστικά έλαβαν χώρα σε μία ΑΕΔΑΚ, την ATTICA WEALTH, καθώς τα υπόλοιπα Α/Κ της κατηγορίας κινήθηκαν με μικτό ισοζύγιο. Δεύτερη κατηγορία σε αξία εξαγορασθέντων μεριδίων τα Α/Κ Βραχυπρόθεσμης Διάρκειας με 2,095 εκατ. € και κατά πόδας τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 917 χιλ. €. Και στην τελευταία κατηγορία, επίσης, ο κύριος όγκος εκροών υπήρξε στην ATTICA WEALTH, που γενικά είχε μία «κακή» ημέρα σε αυτό το επίπεδο. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας κατέγραψαν νέες εξαγορές μεριδίων αξίας 226 χιλ. €.

Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων κινήθηκαν με τις υψηλότερες εισροές αξίας 747 χιλ. € Ακολούθησαν τα Fund of Fund Μικτά με 404 χιλ € και τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 100 χιλ. €. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες είχαν εισροές μετά από μακρύ διάστημα.

Προαναφέραμε ότι ήταν μία «άσχημη» ημέρα για την ATTICA WEALTH, καθώς υπέστη υψηλές απώλειες μεριδίων για το μέγεθος της εταιρίας. Συγκεκριμένα, σημείωσε απώλειες Ενεργητικού της τάξεως του -10,65%, με απώλειες μεριδίων κατά -6,67% που αντιστοιχούν σε εκροές αξίας 5,897 εκατ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v