Άνοδος 0,29% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Η απουσία των εκροών βοήθησε το Ενεργητικό να απορροφήσει εξ ολοκλήρου τις μέσες θετικές αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ και να σημειώσει αισθητή άνοδο κατά 0,29%, κλείνοντας στα 6,424 δις. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 4/10/2016

Η χθεσινή ημέρα «έκρυβε» μία έκπληξη για τον Θεσμό των Α/Κ, η οποία ήταν το θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών – έστω και με 76 χιλ. € - μετά από πολύ μακρό χρονικό διάστημα. Η απουσία των εκροών βοήθησε το Ενεργητικό να απορροφήσει εξ ολοκλήρου τις μέσες θετικές αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ και να σημειώσει αισθητή άνοδο κατά 0,29%, κλείνοντας στα 6,424 δις. €.

Η ημερήσια μέση απόδοση των κατηγοριών – παρά την ανομοιογένειά τους - ανήλθε σε υψηλά θετικά επίπεδα κατά 0,30%.Μόνον δύο κατηγορίες είχαν αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης, το ένα Ομολογιακό Α/Κ Κρατικό Αναπτυσσομένων Χωρών με -0,23% και τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ με -0,21%. Σε θετική αύξηση της καθαρής τιμής ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,45% και τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,30%, σε αντανάκλαση της θετικής συνεδρίασης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου μέσω των προβλέψεων του ΔΝΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2017. Σε θετική μέση απόδοση ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,68%, τα Μικτά Α/Κ με 0,52% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,50%.

Οι εκροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 2,120 εκατ. € αντισταθμίστηκαν από τις υψηλότερες εισροές στη συγγενή κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 2,836 εκατ. €. Σε ένταση εξαγορασθέντων μεριδίων ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, με αξία 271 χιλ. €, συνεχίζοντας τις εκροές που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα από τις 15 Αυγούστου και έπειτα.

Εκροές, επίσης αξίας 201 χιλ. € και 159 χιλ. € για τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου κατ’ αντιστοιχία. Εισροές σημειώθηκαν σε αρκετές κατηγορίες Α/Κ, οι οποίες όμως ήταν πολύ μικρές. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν αύξηση μεριδίων κατά 0,05% αντίστοιχης αξίας 76 χιλ €. Η αξία, ναι μεν ήταν χαμηλή, αλλά ήταν η 2η σε σειρά ημέρα εισροών μετά από μεγάλο διάστημα.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v