Άνοδος 0,48% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Η άνοδος αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις υψηλές αποδόσεις που σημειώθηκαν στις 16 από τις 21 κατηγορίες Α/Κ, με κυριότερο αρωγό αυτές που δραστηριοποιούνται και σχετίζονται με την Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 22/9/2016

Τρία ήταν τα χαρακτηριστικά της χθεσινής ημέρας: οι υψηλές αποδόσεις, ο ημερήσιος περιορισμός των εκροών και η ανθεκτικότητα του Ενεργητικού των Α/Κ, έτσι ώστε να «ξεφύγει» από τα ετήσια χαμηλά του.

Πράγματι, το Ενεργητικό σημείωσε έντονη ημερήσια άνοδο της τάξεως του 0,48% και διαμορφώθηκε στα 6,446 δις. €.

Η άνοδος αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις υψηλές αποδόσεις που σημειώθηκαν στις 16 από τις 21 κατηγορίες Α/Κ, με κυριότερο αρωγό αυτές που δραστηριοποιούνται και σχετίζονται με την Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Η μέση απόδοση όλων των κατηγοριών, παρά την ανομοιογένειά τους, ήταν για 2η συνεχόμενη ημέρα έντονα ανοδική κατά 0,52%. Τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με μέση απόδοση 2,12%, τα 30 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,45%, τα 32 Μικτά Α/Κ με 0,81% και τα 18 Ομολογιακά Α/Κ με 0,59% ήταν οι τέσσερις κατηγορίες, που λόγω μεγέθους, πρωτοστάτησαν στην θετική ροή του Ενεργητικού. Αισθητά θετικό, επίσης, πρόσημο για τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 1,18%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,16% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Χωρών με 0,94%.

Το αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης για 5 κατηγορίες κινήθηκε στο στενό εύρος του -0,26% για τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return έως και -0,05% για τα Ομολογιακά Α/Κ Fund of Funds.

Το χθεσινό αρνητικό πρόσημο των μεριδίων κατά -0,04%, δεν αντιστοιχεί σε μεγάλες εκροές κεφαλαίων, οι οποίες ανέκοψαν το ρυθμό τους καθώς σε αξία ανήλθαν στα 139 χιλ. €. Οι δύο κατηγορίες που αντιστάθηκαν στις εκροές και μείωσαν το αρνητικό ισοζύγιο ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με εισροές αξίας 4,477 εκατ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 332 χιλ. €.

Τις μεγαλύτερες εξαγορές μεριδίων σημείωσαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,973 εκατ. €, τα Fund of Funds Μικτά με 455 χιλ. € και τα Fund of Funds Ομολογιακά με 230 χιλ. €.

Οι απώλειες μεριδίων για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας συνεχίστηκαν για μία ακόμη ημέρα με αμείωτο ρυθμό και ανήλθαν στα 343 χιλ. € και 226 χιλ. € αντιστοίχως.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v