Άνοδος 0,19% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Παρά την, για μία ακόμη ημέρα, υποχώρηση των μεριδίων κατά -0,02%, το Ενεργητικό είχε θετικό πρόσημο κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στα 6,417 δις. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 16/9/2016

Οι θετικές μέσες αποδόσεις των περισσοτέρων κατηγοριών Α/Κ και ειδικότερα των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας, ανέκοψαν τον πτωτικό ρυθμό των τελευταίων ημερών στο Ενεργητικό του Θεσμού. Παρά την, για μία ακόμη ημέρα, υποχώρηση των μεριδίων κατά -0,02%, το Ενεργητικό είχε θετικό πρόσημο κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στα 6,417 δις. €.

Το rebalancing της Παρασκευής και η έκρηξη τζίρου και συναλλαγών στο κλείσιμο της συνεδρίασης οδήγησαν τον Γ.Δ. του Χ.Α. σε κέρδη της τάξεως του 1,37%. Τα κέρδη αυτά αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας σημειώνοντας ημερήσια μέση άνοδο 1,51%, που ήταν και η καλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Το υψηλό μερίδιο αγοράς της συγκεκριμένης κατηγορίας, που ανέρχεται σε 9,22% και την κατατάσσει 4η σε σύνολο 21ων κατηγοριών, ήταν αυτό που βοήθησε σημαντικά το συνολικό Ενεργητικό να ανακόψει τον πτωτικό του ρυθμό ως προς τα χαμηλά τους έτους., Σε θετική μέση απόδοση ακολούθησαν τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,43%, τα Fund of Funds Μετοχικά Α/Κ με 0,33% και τα Μικτά Α/Κ με 0,24%. Σε αρνητική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ανεπτυγμένων χωρών με -0,37%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,26% και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,25%.

Οι εκροές συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό και την Παρασκευή ανήλθαν σε αξία 2,335 εκατ. €. Την σκυτάλη του πρωταθλητή ημερήσιων εξαγορών πήραν αυτή τη φορά τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με αξία 1,582 εκατ. €.

Οι εκροές κεφαλαίων της εν λόγω κατηγορίας σε μηνιαία περίοδο αρχίζουν σιγά σιγά να λαμβάνουν υψηλές διαστάσεις. Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας είχαν εκροές αξία 990 χιλ. €, τα Fund of Funds Μικτά αξίας 648 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου αξίας 545 χιλ. €.

Ουσιαστικές εισροές μόνον στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,794 εκατ. € και στα Fund of Funds Ομολογιακά Α/Κ αξίας 161 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v