Πτώση 0,27% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Η Παρασκευή έκλεισε ως δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έντονων απωλειών Ενεργητικού κατά -0,27%, το διαμόρφωσε στα 6,486 δις € και το οδήγησε σε συνολικές ετήσιες απώλειες της τάξεως του -10,40%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 9/9/2016

Τόσο στα καθημερινά, όσο και στα εβδομαδιαία μας σχόλια, σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου έχουμε επικεντρωθεί στις παρακάτω επισημάνσεις:

α) στα μη ποιοτικά χαρακτηριστικά διατήρησης της Ενεργητικού σε επίπεδα άνω των 6,500 δις €.

β) στις εκροές κεφαλαίων από τα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στις Ομολογιακές αγορές του Εξωτερικού και στην «κούραση» των μέσων αποδόσεών τους με πιθανή βραχυπρόθεσμη αντιστροφή της επενδυτικής τάσης προς αυτά,

γ) τις συνεχιζόμενες εκροές, πλέον του ενάμιση μήνα, στα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στις Ελληνικές μετοχές και ομόλογα και

δ) στις συνεχιζόμενες εκροές κεφαλαίων από τον Θεσμό.

Το σύνολο των παραπάνω αιτιάσεων σε συνδυασμό με την ομιλία Ντράγκι και την ένταση φόβων για αύξηση των Αμερικανικών επιτοκίων εντός του μηνός, αποτυπώθηκαν αρνητικά στην αγορά των Α/Κ, που βραχυπρόθεσμα πλέον είναι αρκετά πιθανό να συνεχίσει την πτωτική της πορεία.

Η Παρασκευή έκλεισε ως δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έντονων απωλειών Ενεργητικού κατά -0,27%, το διαμόρφωσε στα 6,486 δις € και το οδήγησε σε συνολικές ετήσιες απώλειες της τάξεως του -10,40%. Οι ετήσιες απώλειες μεριδίων ανέρχονται πλέον σε 9,11% (με τάση να κινηθούν και αυτές άνω του 10% ως τα τέλη του έτους), να μεταφράζονται σε υψηλότατες εκροές αξίας 705,280 εκατ. € και τελικά το 2016 να προοιωνίζεται ως μία κακή χρονιά για το Ενεργητικό και τα μερίδια του Θεσμού.

Σε επίπεδο αποδόσεων, η χθεσινή ημέρα, ήταν ιδιαίτερα αρνητική, καθώς μόνον 2 κατηγορίες έκλεισαν με οριακό θετικό πρόσημο, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return. Πρωταθλητές αρνητικής μέσης απόδοσης τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1,87% και ακολούθησαν τα Διεθνή Μετοχικά με -1,77% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,22%. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας συγκρατήθηκαν με απώλειες μόλις -0,19%.

Οι νέες εκροές κεφαλαίων ανήλθαν σε αξία 2,098 εκατ. και έλαβαν χώρα στις 19 από τις 21 κατηγορίες. Οι υψηλότερες σημειώθηκαν στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,455 εκατ. € και στις διάφορες κατηγορίες Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε διεθνείς Ομολογιακούς τίτλους. Νέες εκροές αξίας 171 χιλ. € για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

Αντίθετα, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων ήταν η μόνη κατηγορία με ουσιαστικές εισροές αξίας 813 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v