Άνοδος 0,1% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Οι νέες απώλειες μεριδίων κατά -0,02% δεν οδήγησαν σε υποχώρηση Ενεργητικού καθώς οι μέσες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 2/9/2016

Με αισθητή άνοδο Ενεργητικού κατά 0,10%, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κινήθηκε η αγορά των Α/Κ και παρά τον συνεχιζόμενο πτωτικό ρυθμό των μεριδίων έκλεισε στα 6,530 δις €.

Πράγματι, οι νέες απώλειες μεριδίων κατά -0,02% δεν οδήγησαν σε υποχώρηση Ενεργητικού καθώς οι μέσες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα. Οι θετικές αποδόσεις των δύο πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου είναι η αιτία που το Ενεργητικού ξαναβρέθηκε σε μονοψήφιες απώλειες της τάξεως του -9,79% σε σχέση με την αρχή του έτους.

Την μεγαλύτερη ημερήσια μέση απόδοση επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,93% και ακολούθησαν κατά πόδας τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,88% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,85%. Τις σημαντικότερες απώλειες είχαν τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με -0,21%. Αρνητικό πρόσημα και για τα υπόλοιπα Ομολογιακά Α/Κ (πλην των Ελληνικών), που δείχνουν γενικά μία τάση "κούρασης" ως προς τις αποδόσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο χορός των απωλειών μεριδίων καλά κρατεί μετρώντας νέες εκροές κεφαλαίων αξίας 2,377 εκατ. €. Στις εκροές πρωτοστατεί, όπως πάντα στη φετινή χρονιά, η κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας. Οι νέες εξαγορές της εν λόγω κατηγορίας για την Παρασκευή ανήλθαν σε 2,478 εκατ. €. Ακολούθησαν τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 340 χιλ. €, τα Fund of Funds Μικτά Α/Κ με 257 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 220 χιλ. €. Οι εξαγορές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας βαίνουν αμείωτες από τις 15 Αυγούστου και έπειτα και την Παρασκευή ανήλθαν σε 154 χιλ. € και 98 χιλ. € αντιστοίχως.

Νέες εισροές κεφαλαίων για τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,387 εκατ. €. Από τις 21 κατηγορίες Α/Κ ακόμη 4 είχαν θετικό ισοζύγιο κεφαλαίων, όμως, η αξία των εισροών ήταν πολύ χαμηλή καθώς κινήθηκε σε εύρος από 6 χιλ. € (Μετοχικά Α/Κ Διεθνή) έως και 85 χιλ. € (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών).

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v