Άνοδος 0,04% στο ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Το συνολικό Ενεργητικό της αγοράς κινήθηκε ανοδικά κατά 0,04% κλείνοντας στα 6,522 δις €, βοηθούμενο παράλληλα από τη θετική ροή μεριδίων και τις θετικές μέσες αποδόσεις σε 16 από τις 21 κατηγορίες Α/Κ.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 24/8/2016

Έπρεπε να περάσουν 16 ημερολογιακές ημέρες (από τις 8 Αυγούστου) για να δούμε θετική ημερήσια ροή μεριδίων στο σύνολο της αγοράς των Α/Κ.

Πράγματι, τα μερίδια εχθές κινήθηκαν αισθητά ανοδικά κατά 0,06%. Η αισθητή αυτή ποσοστιαία άνοδος, όμως, δεν πρέπει να μας ξεγελά, διότι αντιστοιχεί σε μικρή αξία εισροών αξίας 173 χιλ. € (δεν μας πειράζει καθόλου – «μάζευε κι ας είναι ρόγες», που λέει και η Ελληνική παροιμία). Η αιτία που η αξία εισροών είναι μικρή οφείλεται στο γεγονός ότι οι εισροές πραγματοποιήθηκαν στην κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, και κατά κύριο λόγο σε δύο Α/Κ των οποίων η καθαρή τιμή μεριδίου είναι πολύ χαμηλή.

Πράγματι, η αξία εισροών στην εν λόγω κατηγορία ανήλθε σε 1,030 εκατ. € οδηγώντας παράλληλα σε υψηλή ποσοστιαία άνοδο μεριδίων 0,23% και Ενεργητικού 0,26%. Σε συνδυασμό με τις υψηλές εισροές αξίας 386 χιλ. €, στα Fund of Funds Μετοχικά Α/Κ, αλλά και των Μετοχικών Α/Κ Ανεπτυγμένων Χωρών με 162 χιλ. €, είχαμε θετικό πρόσημο συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς υπερκεράστηκαν οι εκροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 694 χιλ. €, των Σύνθετων Α/Κ με 198 χιλ. € και των Μικτών Fund of Funds με 135 χιλ. €.

Το συνολικό Ενεργητικό της αγοράς κινήθηκε ανοδικά κατά 0,04% κλείνοντας στα 6,522 δις €, βοηθούμενο παράλληλα από τη θετική ροή μεριδίων και τις θετικές μέσες αποδόσεις σε 16 από τις 21 κατηγορίες Α/Κ. Υψηλή μέση ημερήσια απόδοση σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,61%, τα Μετοχικά Α/Κ Ανεπτυγμένων Χωρών με 0,27%, αλλά και δύο κατηγορίες Ομολογιακών Α/Κ, αυτές των Διεθνών Ομολογιακών με 0,28% και των Ομολογιακών Fund of Funds με 0,24%.

Στον αντίποδα με αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης έκλεισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Χωρών κατά -0,25%, τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη κατά -0,22% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας κατά -0,20%.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v