Άνοδος 0,14% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Το Ενεργητικό έκλεισε στα 6,532 δις € με ικανοποιητική άνοδο 0,14%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 18/8/2016

Η συμπεριφορά της αγοράς των Αμοιβαίων Κεφαλαίων διαφοροποιήθηκε κατά τη χθεσινή ημέρα σε σχέση με τις προηγούμενες του Αυγούστου, καθώς υπήρξε άνοδος Ενεργητικού χωρίς εκροές κεφαλαίων.

Αναλυτικότερα το Ενεργητικό έκλεισε στα 6,532 δις € με ικανοποιητική άνοδο 0,14%. Η άνοδος προήλθε εξ ολοκλήρου από τις θετικές μέσες αποδόσεις των περισσοτέρων υποκατηγοριών Α/Κ. Η χθεσινή υποχώρηση μεριδίων κατά -0,05% δεν είχε ως αποτέλεσμα εκροές κεφαλαίων, αφού οι εξαγορές αντισταθμίστηκαν από συμμετοχές και μάλιστα οριακά θετικές κατά 79 χιλ. €.

Η μεταβολή του Ενεργητικού και οι μέσες αποδόσεις των υποκατηγοριών κινήθηκαν μικτά. Την υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο σημείωσαν τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ, λόγω θετικής μέσης απόδοσης 0,19% και αύξησης μεριδίων 0,45%. Οι εισροές στην εν λόγω κατηγορία ανήλθαν σε 139 χιλ. € και προήλθαν στο σύνολό τους από την ALPHA ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ και τα δύο της Α/Κ ALPHA Energy Μετοχικό και ALPHA Ναυτιλία Μετοχικό. Σε άνοδο Ενεργητικού ακολούθησαν τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,76% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,56%. Και στις δύο κατηγορίες η άνοδος προήλθε αποκλειστικά από θετική μέση απόδοση 0,54%.

Στον αντίποδα τις υψηλότερες απώλειες Ενεργητικού είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,87% και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,54% Στην πρώτη μάλιστα κατηγορία εκτός της αρνητικής μέσης απόδοσης -0,31% υπήρξαν και εξαγορές μεριδίων αξίας 193 χιλ. €.

Σε απόλυτα νούμερα εισροών κεφαλαίων ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,754 εκατ. €, τα Μικτά Α/Κ με 336 χιλ € και τα Ομολογιακά Α/Κ Μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 176 χιλ. €. Το ύψος αυτών των εισροών ήταν που αντιστάθμισε θετικά τις εκροές των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχυπ. Διάρκειας αξίας 1,243 εκατ. €, των Μικτών Fund of Funds αξίας 468 χιλ. € και των Σύνθετων Α/Κ Ειδικού Τύπου αξίας 220 χιλ. €

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v