Δεύτερη σερί άνοδος του ενεργητικού στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Παρασκευή

Το Ενεργητικό διαμορφώθηκε σε 6,509 δις €, αλλά για ακόμη μία φορά ο θετικός ρυθμός καταγράφηκε λόγω θετικών μέσω αποδόσεων και όχι νέων εισροών.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 5/8/2016

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανόδου του συνολικού Ενεργητικού της αγοράς των Α/Κ την Παρασκευή 5 Ιουλίου με άνοδο 0,23%.

Το Ενεργητικό διαμορφώθηκε σε 6,509 δις €, αλλά για ακόμη μία φορά ο θετικός ρυθμός καταγράφηκε λόγω θετικών μέσω αποδόσεων και όχι νέων εισροών. Πράγματι, για μία ακόμη ημέρα τα συνολικά μερίδια έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο -0,02% που αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων αξίας 1,734 εκατ. €.

Οι απώλειες αυτές προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχυπ. Διάρκειας με 825 χιλ. € και τα Fund of Funds Μικτά με 483 χιλ. € (η πρώτη κατηγορία συνεχίζει την πτωτική πορεία Ενεργητικού και μεριδίων στη διάρκεια του έτους, ενώ στη δεύτερη είναι αξιοσημείωτες οι απώλειες μεριδίων που παρατηρούνται στη διάρκεια των τελευταίων ημερών).

Ως προς την κινητικότητα των μεριδιούχων/επενδυτών δεν έχει αλλάξει καθόλου η εικόνα της αδράνειας καθώς σχεδόν τα 2/3 των Α/Κ δεν σημείωσαν συμμετοχές η εξαγορές.

Σε επίπεδο εταιριών ΑΕΔΑΚ όλες ανεξαιρέτως κινήθηκαν με θετικό πρόσημο Ενεργητικού. Η υψηλότερη ημερήσια άνοδος παρατηρήθηκε στην 3K INVESTMENT PARTNERS με 1,08% και ακολούθησαν η ΑΕΔΑΚ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ με 0,79% και της ALPHA TRUST με 0,58%. Αναλυτικότερα η 3Κ σημείωση έντονη άνοδο Ενεργητικού λόγω εισροών κεφαλαίων αξίας 143 χιλ. € στο Α/Κ Ευρωπαϊκό Διαχείρισης Βραχυπρόθεσμων Διαθεσίμων (τα υπόλοιπα 2 Α/Κ που διαχειρίζεται η εν λόγω εταιρία είχαν οριακές απώλειες κεφαλαίων).

Ομοίως η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ είχε εισροές αξίας 121 χιλ € (τα 6 Α/Κ που διαχειρίζεται η εταιρία κινήθηκαν με μικτό ρυθμό εισροών/εκροών). Τέλος, η ημερήσια άνοδος Ενεργητικού της ALPHA TRUST οφείλεται αποκλειστικά και μόνος σε θετικές αποδόσεις των Α/Κ που διαχειρίζεται, καθώς η κινητικότητα των μεριδιούχων στην εν λόγω εταιρία ήταν σχεδόν μηδενική.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ.

 

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v