Άνοδος 0,26% στο ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Η μικρή αυτή ημερήσια άνοδος προήλθε εξ ολοκλήρου από τις θετικές μέσες αποδόσεις που κατέγραψαν όλες οι υποκατηγορίες Α/Κ στο σύνολό τους.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 4/8/2016                   

Η συνεχής υποχώρηση του Ενεργητικού των τελευταίων ημερών επιτέλους «φρέναρε» την Πέμπτη, καθώς το συνολικό Ενεργητικό των Α/Κ έκλεισε με θετικό πρόσημο 0,26% και διαμορφώθηκε στα 6,494 δις €.

Η μικρή αυτή ημερήσια άνοδος προήλθε εξ ολοκλήρου από τις θετικές μέσες αποδόσεις που κατέγραψαν όλες οι υποκατηγορίες Α/Κ στο σύνολό τους.

Το γεγονός της χθεσινής ημέρας ήταν η μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας για πρώτη φορά μετά το 2009 και αυτό έδωσε ώθηση τόσο στις μετοχικές αγορές όσο και στις ομολογιακές σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικότερα, την υψηλότερη θετική μεταβολή Ενεργητικού σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,82% και ανάλογη υψηλή ημερήσια απόδοση 1,84%. Η κατηγορία είχε μικρές απώλειες μεριδίων κατά 0,27% που αντιστοιχούν μόλις σε 77 χιλ. €.

Σε άνοδο Ενεργητικού ακολούθησαν τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,64% και μάλιστα εκτός από τη θετική μέση απόδοση 1,36% παρατηρήθηκε (μετά από αρκετό καιρό) και αύξηση μεριδίων 0,79%, που αντιστοιχεί σε εισροές κεφαλαίαων αξίας 100 χιλ. €. Το Ενεργητικό των 30 Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας αυξήθηκε 0,74% λόγω της θετικής μέση απόδοσης τους 0,89%.

Μετά από ένα τριήμερο αρνητικών αποδόσεων στα Διεθνή ομόλογα, οι ανάλογες υποκατηγορίες επέστρεψαν σε ιδιαίτερα θετική μέση ημερήσια απόδοση.

Οι κατηγορίες των Ομολογιακών Διεθνών Α/Κ, των Κρατικά – Αναπτυγμένων Χωρών, των Κρατικά Αναπτυσσομένων χωρών και των Ομολογιακών Fund of Funds σημείωσαν μέση απόδοση που κυμάνθηκε από 0,31% έως και 0,36%. Δυστυχώς τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας δεν είχαν ανάλογη συμπεριφορά καθώς οι αποδόσεις τους κινήθηκαν σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο. Θετικό για την κατηγορία ότι ακόμη μία ημέρα είχαν αύξηση, έστω και οριακή, μεριδίων.

Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων συνεχίζουν την πτωτική πορεία του Ενεργητικού και των μεριδίων τους (εχθές κατά 0,11%), αλλά οι εκροές κεφαλαίων αξίας 1,337 εκατ. € αντισταθμίστηκαν από εισροές 1,515 εκατ. € στη συγγενή κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v