Πτώση 0,17% στο ενεργητικό των Αμοιβαίων στην εβδομάδα

Το Ενεργητικό μειώθηκε στα 6,651 εκατ. € με ποσοστιαίες απώλειες Ενεργητικού της τάξεως του -0,17%, σχεδόν ισόποσες με αυτές των μεριδίων

Σχόλιο της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ 

Ακόμη μία εβδομάδα απωλειών κατέγραψε το σύνολο της Ελληνικής αγοράς Α/Κ από τις 20 Ιουλίου και μετά. Η ροή της εξαγοράς μεριδίων, δυστυχώς συνεχίζεται (και ενώ στα ημερήσια σχόλιά μας χαρακτηρίζεται ως οριακή) σε περίοδο εβδομάδος, μηνός ή έτους είναι πλέον έντονη και ανησυχητική.

Το Ενεργητικό μειώθηκε στα 6,651 εκατ. € με ποσοστιαίες απώλειες Ενεργητικού της τάξεως του -0,17%, σχεδόν ισόποσες με αυτές των μεριδίων. Οι θετικές μέσες αποδόσεις των διαφόρων υποκατηγοριών των Α/Κ δεν ανέκοψαν τον πτωτικό ρυθμό του Ενεργητικού καθώς οι εκροές κεφαλαίων ανήλθαν στο ποσό των 14,498 εκατ. €. Το 86% των εκροών αυτών αξίας 12,786 εκατ. € υπήρξε στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχυπ. Διάρκειας. Κατηγορίες με θετικό πρόσημο εισροών υπήρξαν αυτή την εβδομάδα, αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν οι συμμετοχές κεφαλαίων αξίας 1,732 εκατ. € που πραγματοποιήθηκαν στα Ομολογιακά Α/Κ Εσωτερικού.

Η περισσότερο κερδισμένη σε ποσοστιαία άνοδο Ενεργητικού ήταν η κατηγορία των Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης με 1,55%, όπου η άνοδος αυτή προήλθε από θετική μέση απόδοση 0,89% και αύξηση μεριδίων κατά 2,07%. Οι εισορές στην κατηγορία ήταν αξίας 231 χιλ. €.

Από πλευράς μέσης απόδοσης οι υποκατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, πλην της υποκατηγορίας των Ομολογιακών Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών που είχε αρνητική μέση απόδοση κατά -0,18% (η εν λόγω κατηγορία αποτελείται από ένα μόνον Α/Κ, το οποίο μάλιστα έχει αρκετά υψηλή απόδοση σε σχέση με την αρχή του έτους).

Τα Μετοχικά Α/Κ είχαν μικτή εικόνα και οι υποκατηγορίες δεν είχαν θετικές ή αρνητικές εντάσεις μέσων αποδόσεων, δείχνοντας με αυτό τη συμπεριφορά ότι είτε βρίσκονται σε αναμονή για τα Ευρωπαϊκά stress test των τραπεζών, είτε το μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα ράλι έχει ίσως επέλθει σε κορεσμό.

 

 

* ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v