Mικρή πτώση στο ενεργητικό των Αμοιβαίων την Παρασκευή

Σε περίοδο εβδομάδος το Ενεργητικό του συνόλου των ΑΕΔΑΚ ενισχύθηκε κατά 0,82%, αυξημένο κατά 50 περίπου εκατ. €.

Σχόλιο της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ για την Παρασκευή 15 Ιουλίου

Το Συνολικό Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ διαμορφώθηκε στα 6,605 δις € με μικρή ημερήσια πτώση κατά -0,17%, που αντιστοιχούν σε απόλυτη αξία απωλειών της τάξεως των 11 περίπου εκατ. €.

Οι απώλειες προέκυψαν από ελάχιστες εξαγορές μεριδίων αξίας 4 εκατ. € ενώ τα υπόλοιπα 7 εκατ. € αντιστοιχούν σε αρνητικές αποδόσεις. Η κινητικότητα των επενδυτών εντός των υποκατηγοριών ήταν πολύ μικρή και μεταφράζεται σε μερικές χιλιάδες €. Μικρή εξαίρεση αποτέλεσαν οι υποκατηγορίες των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας και των Fund of Funds Μικτών Α/Κ με εκροές αξίας 4 εκατ. € ανά κατηγορία, ενώ αντίθετα εισροές αξίας 2 εκατ. € ανά κατηγορία υπήρξαν στα Μικτά Α/Κ και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων.

Σε περίοδο εβδομάδος το Ενεργητικό του συνόλου των ΑΕΔΑΚ ενισχύθηκε κατά 0,82%, αυξημένο κατά 50 περίπου εκατ. €.

Η άνοδος αυτή προήλθε εξ ολοκλήρου από θετικές αποδόσεις των υποκατηγοριών των Α/Κ, καθώς η αγορά στο σύνολό της σημείωσε απώλειες μεριδίων -0,05%, που αντιστοιχούν σε απώλειες κεφαλαίων αξίας 6 εκατ. €.

Το σύνολο των εκροών ουσιαστικά προήλθε από πωλήσεις μεριδίων αξίας 6 εκατ € στα Μικτά Fund of Funds, ενώ η κατηγορία των Χρηματαγορών δεν είχε απώλειες, καθώς οι εκροές αξίας 4 εκατ. € από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αντιστοίχησαν σε ισόποσες εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων.

 

 
* ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v