Οριακές μεταβολές για τα Αμοιβαία την Τρίτη

Οι πρώτες 19 ημέρες του β' εξαμήνου 2016 δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει τη πτωτική τάση μεριδίων που παρατηρείται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχόλιο της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ για την Τρίτη 19 Ιουλίου

Πλήρως σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνολική αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη 19 Ιουλίου σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Η αυξητική τάση του Ενεργητικού ήταν άκρως οριακή και οι οποιεσδήποτε μικρές εκροές κεφαλαίων αντισταθμίστηκαν από την ανοδική μέση απόδοση κάποιων υποκατηγοριών Α/Κ, κυρίως των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας.

Οι εκροές κεφαλαίων ανήλθαν σε 6,482 εκατ. € και προήλθαν εξ ολοκλήρου σχεδόν από την υποκατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορίας συνεχίζει τον πτωτικό ρυθμό Ενεργητικού με παράλληλη εξαγορά μεριδίων σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του έτους.

Λόγω της έντονης ανόδου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου της Τρίτη (Γ.Δ. ΧΑΑ +1,53%) υπήρξε ανάλογη άνοδος Ενεργητικού Α/Κ και στις ανάλογες υποκατηγορίες των 4ων ΑΚ Δείκτη με 1,13% και των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με 1,08%.

Οι πρώτες 19 ημέρες του β' εξαμήνου 2016 δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει τη πτωτική τάση μεριδίων που παρατηρείται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ειδικότερα ενώ σε σχέση με τις 30/6/2016 παρατηρούμε σημαντική άνοδο Ενεργητικού κατά 0,73%, αυτή προέρχεται εξ ολοκλήρου από τις θετικές αποδόσεις που έχουν επιτύχει τα Α/Κ των υποκατηγοριών των Μετοχικών Α/Κ και των Ομολογιακών Α/Κ, τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. Αντιθέτως, οι επενδυτές έχουν προβεί σε εξαγορές σε ποσοστό -0,65% του συνόλου των μεριδίων.

Η αξία των εξαγορών αυτών ανέρχεται συνολικά σε 36,122 εκατ.€. Από αυτά τα 7,086 εκατ. € σημειώθηκαν στην κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, ενώ σχεδόν το υπόλοιπο του ποσού των εκροών πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τριήμερο σε μία από τις 14 ΑΕΔΑΚ και σε διάφορα Α/Κ διαφόρων υποκατηγοριών.

Μόνον 3 από τις 21 υποκατηγορίες Α/Κ είχαν θετικό πρόσημο εισροών, με κυριότερες αυτές των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων που ανήλθαν σε 13,005 εκατ. € και των Κρατικών Ομολογιακών Α/Κ Ανεπτυγμένων Χωρών με 2,131 εκατ. €

 

* ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v