Ανοδος για τα αμοιβαία την Τρίτη

Η άνοδος προήλθε εξ ολοκλήρου από τις αποδόσεις των Α/Κ, καθώς η αύξηση μεριδίων ήταν άκρως οριακή.

Σχόλιο της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ 

Το συνολικό Ενεργητικό των Α/Κ ανήλθε σε 6,254 δις € την Τρίτη 12 Ιουλίου παρουσιάζοντας συνέχιση της αυξητικής τάσης των τελευταίων ημερών κατά 0,21% αλλά σαφώς με ηπιότερο ρυθμό.

Για ακόμη μία ημέρα η άνοδος προήλθε εξ ολοκλήρου από τις αποδόσεις των Α/Κ, καθώς η αύξηση μεριδίων ήταν άκρως οριακή κατά 0,04% που αντιστοιχεί σε ημερήσιες εισροές κεφαλαίων της τάξεως μόλις των 5,697 €.

Ο σχεδόν μηδενικός όγκος συναλλαγών στα μερίδια των Α/Κ (είτε θετικός, είτε αρνητικός) καταστεί το σύνολο του Ενεργητικού ευάλωτο στις διαθέσεις των Κεφαλαιαγορών είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω.

Παρατηρούμε από τον πίνακα ότι στο πλήθος των υποκατηγοριών των Α/Κ οι συναλλαγές των μεριδιούχων δεν ξεπερνούν καν τα 200 χιλ €. Μόλις στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων οι εισροές ανήλθαν σε εξαψήφιο νούμερο, λίγο πάνω από τα 6 εκατ. €.

Σημειώνεται ότι η Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ με τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ανέλαβε από την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 τα σχόλια για την ανάλυση της αγοράς των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα. Για πληρέστερη ενημέρωση σας θα γίνει η προσπάθεια σε καθημερινή βάση να υπάρχει ένας διαφορετικός πίνακας που θα περιλαμβάνει τα κύρια μεγέθη της αγοράς:

Κάθε Δευτέρα πίνακα με τη μεταβολή Ενεργητικού ανά εταιρία, κάθε Τρίτη πίνακα με τη μεταβολή Ενεργητικού σε επίπεδο των κατηγοριών των Α/Κ, κάθε Τετάρτη μεταβολή Ενεργητικού και το σύνολο των εισροών/εκροών ανά κατηγορία, κάθε Πέμπτη γράφημα τη σύνθεση της αγοράς με βάση το Ενεργητικό των κύριων κατηγοριών ή πίνακα με μεταβολές Ενεργητικού, μεριδίων και μέσης απόδοσης κατηγοριών σε εβδομαδιαία βάση και κάθε Παρασκευή πίνακα με μεταβολές Ενεργητικού, μεριδίων και μέσης απόδοσης κατηγοριών από έναρξη έτους. Σε περιόδους σημαντικών γεγονότων θα γίνεται η ανάλυση της αγοράς των Α/Κ για την αντίστοιχη περίοδο.

Πηγή: Ενωση Θεσμικών Επενδυτών

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v