Οριακή αύξηση ενεργητικού για τα Αμοιβαία την Παρασκευή

Οι εξαγορές σχεδόν εξ ολοκλήρου έλαβαν χώρα στη «συνήθη ύποπτη» για φέτος κατηγορία, που δεν είναι άλλη από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας.

Σχόλιο της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ για την Παρασκευή 22 Ιουλίου

 Χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις κινήθηκε το συνολικό Ενεργητικό των 14 ΑΕΔΑΚ την Παρασκευή έναντι της προηγούμενης ημέρας.

Αξιοσημείωτα σε ημερήσια βάση σχόλια είναι ότι η οριακή αύξηση Ενεργητικού κατά 0,3% προήλθε καθαρά και μόνον από θετικές αποδόσεις των Α/Κ. Απεναντίας για μία ακόμη ημέρα σημειώθηκαν – έστω και μικρές - εξαγορές μεριδίων της τάξεως του -0,05% που αντιστοιχούν σε αξία κεφαλαίων 5,502 εκατ. €.

Οι εξαγορές σχεδόν εξ ολοκλήρου έλαβαν χώρα στη «συνήθη ύποπτη» για φέτος κατηγορία, που δεν είναι άλλη από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας.

Οι εκροές αυτές δεν έγιναν στο σύνολο των Α/Κ της υποκατηγορίας, παρά μόνον σε δύο Α/Κ που διαχειρίζεται η EUROBANK ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ και είναι τα EUROBANK (LF) και EUROBANK I (LF) Money Market – Reserve με αξία κεφαλαίων 3,201 και 1,667 εκατ. € αντιστοίχως.

Κάναμε την παραπάνω παρατήρηση διότι η ημέρα Πέμπτη 21 προς Παρασκευή 22 Ιουλίου χαρακτηρίσθηκε από πλήρη ατονία εκ μέρους των μεριδιούχων, καθώς στα μισά και πλέον από τα συνολικά 263 Α/Κ της Ελληνικής αγοράς δεν έγινε καμία πράξη (ούτε συμμετοχής, ούτε εξαγοράς).

Ο θεσμός με το τελείωμα της καλοκαιρινής ραστώνης θα πρέπει από τον Σεπτέμβριο "να ανασκουμπωθεί" έτσι ώστε να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε ένα μέρος του 'νέου χρήματος" από την πρόσφατη χαλάρωση των capital controls. Άλλωστε λόγω της νέας ΠΝΠ, οι τράπεζες εκτιμούν ότι θα επιστέψουν στο τραπεζικό σύστημα περίπου 4 δις €, γιατί όχι ένα κομμάτι από αυτά (έστω έως και μέχρι 15%) να μην επιστρέψει στην αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Σε επίπεδο ΑΕΔΑΚ την υψηλότερη ημερήσια άνοδο Ενεργητικού κατέγραψε η ΑΕΔΑΚ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ με 0,36%.

Η άνοδος αυτή οφείλεται εξ ολοκλήρου στις θετικές ημερήσιες αποδόσεις των δύο Α/Κ που διαχειρίζεται: στο Α/Κ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Μικτό Εσωτερικού με 0,42% και στο Α/Κ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ευρωπαϊκών Ομολόγων με 0,24%.

 

* ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v