Μικρή άνοδος για το ενεργητικό των Αμοιβαίων την Παρασκευή

Το συνολικό Ενεργητικό κινήθηκε ανοδικά κατά 0,10%, λόγω των θετικών αποδόσεων κυρίως των Μετοχικών υποκατηγοριών Α/Κ, όπου την Παρασκευή σε αναμονή των Ευρωπαϊκών Τραπεζικών stress test έκλεισαν με θετικά πρόσημα.

Σχόλιο της Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ για την Παρασκευή 29 Ιουλίου

Χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις έκλεισε η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου για την αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι και αυτή η ημέρα χαρακτηρίσθηκε από μικρές εξαγορές μεριδίων.

Πιο αναλυτικά, το συνολικό Ενεργητικό κινήθηκε ανοδικά κατά 0,10%, λόγω των θετικών αποδόσεων κυρίως των Μετοχικών υποκατηγοριών Α/Κ, όπου την Παρασκευή σε αναμονή των Ευρωπαϊκών Τραπεζικών stress test έκλεισαν με θετικά πρόσημα.

Αντίθετα, όμως, τα μερίδια συνέχισαν τον πτωτικό τους ρυθμό κατά 0,04%, ποσοστιαία μεταβολή που αντιστοιχεί σε εκροές κεφαλαίων αξίας 1,280 εκατ. €. Η κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων σημείωσε τις υψηλότερες απώλειες μεριδίων κατά 0,19% και με εκροές 2,301 εκατ. €, ενώ αντίθετα τα κλασσικά Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων είχαν θετικό ρυθμό μεριδίων κατά 0,03% και εισροές αξίας 1,626 εκατ. €.

Σε επίπεδο μήνα, ο Ιούλιος μπορεί να χαρακτηρισθεί ο μήνας εξαγορών. Ενώ, σημειώθηκε αισθητή άνοδος Ενεργητικού κατά 0,30%, δυστυχώς υπήρξαν υψηλές απώλειες μεριδίων κατά 1,22%, που αντιστοιχούν σε έντονες εκροές κεφαλαίων αξίας 72,081 εκατ. €.

Σε επίπεδο ΑΕΔΑΚ, όπως θα παρατηρήσουμε από τον πίνακα, από τις 14 εταιρίες οι δύο είχαν μείωση Ενεργητικού: η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ με ευρύτατες απώλειες 13,09% και περαιτέρω μείωση του μεριδίου αγοράς της από 5,60% σε 4,85%.

Η μείωση μεριδίων της εν λόγω ΑΕΔΑΚ αντιστοιχεί σε εκροές κεφαλαίων αξίας 53,845 εκατ. € και σημειώθηκε σχεδόν στο σύνολο των υποκατηγοριών Α/Κ που διαχειρίζεται.

Οι εξαγορές αυτές παρατηρήθηκαν στο 2ο 15νθήμερο του Ιουλίου. Σε ποσοστιαίες απώλειες Ενεργητικού ακολούθησε η EUROBANK ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ με 0,71% και εκροές κεφαλαίων αξίας 41,721 2 εκατ. €, που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στις υποκατηγορίες των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 24,676 εκατ. € και Fund of Funds Μικτά με 9,406 εκατ. €.

Στον αντίποδα, η ALPHA TRUST είχε την υψηλότερη θετική μεταβολή Ενεργητικού με 7,38%, που οφείλεται τόσο σε θετικές αποδόσεις των Α/Κ όσο και σε εισροές κεφαλαίων αξίας 6,660 εκατ. € (οι εισροές αυτές προήλθαν κυρίως από συμμετοχές σε ένα μικτό Α/Κ ενός επαγγελματικού ταμείου που διαχειρίζεται).

 

* ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v