Άνοδος 0,11% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Σε εξαγορές μεριδίων αξίας 254 χιλ. € ακολούθησαν τα Σύνθετα Α/Κ.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 12/8/2016                   

Ήπια ανοδική από πλευράς Ενεργητικού κατά 0,11% ήταν η Παρασκευή πριν το τριήμερο της Παναγίας.

Η υποτονικότητα στην συναλλακτική δραστηριότητα των μεριδιούχων ήταν αναμενόμενη. Παρά, όμως, αυτή την υποτονικότητα ο ρυθμός των μεριδίων συνέχισε για μία ακόμη ημέρα να βαίνει μειούμενος. Οι ποσοστιαίες απώλειες ήταν της τάξεως του -0,03% και σε αξία εκροών κεφαλαίου ανήλθαν σε 1,495 εκατ. €.

Το μεγαλύτερο μέρος των εκροών προήλθε για μία ακόμη ημέρα από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,101 εκατ. € (το σύνολο των εκροών προήλθε από ένα Α/Κ, το EUROBANK (LF) Money Market Reserve – στο συγκεκριμένο Α/Κ οφείλεται και το μεγαλύτερο ύψος εκροών που παρατηρείται στην εν λόγω κατηγορία το τελευταίο διάστημα). Υψηλές ποσοστιαίες απώλειες μεριδίων -0,78% είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών, που σε αξία εκροών μεταφράζεται σε 350 χιλ. € (η διακράτηση κερδών που σημείωσε το τελευταίο διάστημα η κατηγορία είναι μία πιθανή αιτία των εξαγορών).

Σε εξαγορές μεριδίων αξίας 254 χιλ. € ακολούθησαν τα Σύνθετα Α/Κ. Και στις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες η κινητικότητα υπήρξε στην EUROBANK ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ. Άξιες αναφοράς είναι και οι εκροές αξίας 113 χιλ. € στα Ομολογιακά Α/Κ Μη Κρατικά Επενδυτικές Διαβάθμισης (άλλη μία κατηγορία με υψηλές αποδόσεις το τελευταίο διάστημα – οι εξαγορές προήλθαν από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ και στο ένα εκ των δύο Α/Κ που διαθέτει στη συγκεκριμένη υποκατηγορία). Ημερήσιες εισροές αξίας 484 χιλ. € είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, λόγω θετικής κινητικότητας στα ανάλογα Α/Κ δύο ΑΕΔΑΚ, της ALPHA ASSET MANAGEMENT και της TRITON ASSET MANAGEMENT.

Είναι πασιφανές ότι για μία ακόμη ημέρα η άνοδος του Ενεργητικού επήλθε από τις θετικές μέσες αποδόσεις των περισσοτέρων υποκατηγοριών Α/Κ. Σε ποσοστιαία μεταβολή θετικής τάσης Ενεργητικού ξεχώρισαν τα Α/Κ Ευρωζώνης με 0,62%, τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,44% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,34%. Στον αντίποδα την υψηλότερη αρνητική τάση είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Ανεπτυγμένων Αγορών με -0,23%, λόγω των εκροών κεφαλαίων που προαναφέραμε.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v