Άνοδος 0,19% στο ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 8/8/2016

Ως γεγονός της ημέρας θα χαρακτηρίζαμε την μικρή, αλλά παράλληλη αύξηση Ενεργητικού και μεριδίων. Το Ενεργητικό με μικρή άνοδο 0,19% διαμορφώθηκε στα 6,521 δις €. Το σημαντικό, όμως, ήταν ο οριακός θετικός ρυθμός αύξησης μεριδίων κατά 0,02%, καθώς από τις αρχές Ιουλίου που η ATTICA σχολιάζει την αγορά των Α/Κ δεν ενθυμούμαστε ημέρα με θετικό πρόσημο στις συμμετοχές. Η θετική κίνηση των μεριδιούχων αντιστοιχεί σε εισροές κεφαλαίων αξίας 5,091 εκατ. €.

Το θετικό πρόσημο συμμετοχών οφείλεται σε τέσσερις υποκατηγορίες Α/Κ, αυτές των Ομολογιακών Α/Κ Μη Κρατικών Επενδυτικής Διαβάθμισης με 0,36%, των Ομολογιακών Α/Κ Κρατικών – Αναπτυγμένων Αγορών με 0,16%, των Μικτών Α/Κ με 0,13% και των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 0,12%. Οι εισροές νέων κεφαλαίων στις τρεις υποκατηγορίες ανήλθαν αντιστοίχως στην πρώτη σε 466 χιλ. € (κυρίως λόγω του Α/Κ ALPHA Euro Εταιρικών Ομολόγων), στην δεύτερη σε 1,974 εκατ. € (κυρίως λόγω του ALPHA Ευρωπαϊκών Κρατικών Ομολόγων) σε 2,707 εκατ. € (κυρίως λόγω ενός Α/Κ Επαγγελματικού ταμείου που διαχειρίζεται ALPHA TRUST) και σε 2,064 εκατ. € (κυρίως λόγω του ALPHA Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων).

Στον αντίποδα τις υψηλότερες εκροές κεφαλαίων υπέστησαν οι υποκατηγορίες των Α/Κ Fund of Funds με -0,13% και των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με –0,12%, που αντιστοιχούν σε αξία κεφαλαίων 134 χιλ. € και 1,449 εκατ. €. Σε απόλυτα νούμερα εκροών ακολούθησαν τα Α/Κ Fund of Funds Μικτά με 405 χιλ €, το Ενεργητικό τους όμως κινήθηκε ανοδικά λόγω θετικής μέσης απόδοσης των Α/Κ που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία.

Τέλος, την υψηλότερη θετική ροή Ενεργητικού, που οφείλεται αποκλειστικά σε θετικές αποδόσεις επέτυχαν τα Α/Κ Μετοχικά Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,84%, των Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης με 0,90% και των Διεθνών Μετοχικών Α/Κ με 0,72%. Ο ισχνός τζίρος της Δευτέρας των 15 εκατ. € και του αρνητικού πρόσημου στον Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ αντικατοπτρίστηκε και στα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με ανάλογο τρόπο.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v