Ανοδος 0,12% στα Αμοιβαία την Τρίτη

Σε επίπεδο μεριδίων η αγορά είχε σχεδόν πλήρη απραξία (εύλογο όσο πλησιάζουμε στο τριήμερο το 15Αύγουστου). Οι απώλειες ήταν οριακές και ανήλθαν σε 0,02% που σε αξία κεφαλαίων μεταφράζονται σε 3,049 εκατ. €

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 9/8/2016

Οριακή άνοδος Ενεργητικού της τάξεως του 0,12% σημείωσε η αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στη διάρκεια της Τρίτης 9 Ιουλίου.

Σε επίπεδο ΑΕΔΑΚ, όλες παρουσίασαν θετικό ημερήσιο ρυθμό Ενεργητικού. Την υψηλότερη άνοδο είχε η THETIS ΑΕΔΑΚ με 0,60% η ALLIANZ ΑΕΔΑΚ και η 3K INVESTMENT PARTNERS ΑΕΔΑΚ με 0.46% αντιστοίχως. Ακολούθησαν η ATTICA WEALTH MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ με 0,38% και η ALPHA TRUST μαζι με την CPB ASSET MANAGEMENT με 0,25%.
Σε επίπεδο μεριδίων η αγορά είχε σχεδόν πλήρη απραξία (εύλογο όσο πλησιάζουμε στο τριήμερο το 15Αύγουστου). Οι απώλειες ήταν οριακές και ανήλθαν σε 0,02% που σε αξία κεφαλαίων μεταφράζονται σε 3,049 εκατ. € Τις υψηλότερες εκροές κεφαλαίων είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Βραχ. Διάρκειας με 2,941 εκατ. € και τα Μικτά Α/Κ με 1,007 εκατ. €.
Σε εισροές κεφαλαίων η υποκατηγορία των Κλασσικών Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων προσέλκυσε κεφάλαια αξίας 1,395 εκατ. €. Είναι φανερό ότι και η χθεσινή άνοδος του Ενεργητικού προήλθε από θετικές ημερήσιες μέσες αποδόσεις των υποκατηγοριών του συνόλου σχεδόν των Α/Κ.

Από την αρχή του έτους η συνολική υποχώρηση του Ενεργητικού ανέρχεται πλέον σε 9,80% και οφείλεται αποκλειστικά και μόνον σε απώλειες μεριδίων που πλέον αγγίζουν το 8,69%. Σε αξία κεφαλαίων αυτό μεταφράζεται σε 674,589 εκατ. €, με υψηλότερες σε αξία εξαγορές στην κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 333,768 εκατ. €. Στον αντίποδα, η συγγενής κατηγορίας των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων έχει εισροές κεφαλαίων αξίας 32,938 εκατ. €

Η ΑΕΔΑΚ με τις υψηλότερες απώλειες Ενεργητικού είναι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASEET MANAGEMENT με 26,99%

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v