Άνοδος 0,14% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Το συνολικό Ενεργητικό έκλεισε στα 6,541 δις €, με άνοδο της τάξεως του 0,14%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 11/8/2016

Μία ακόμη ημέρα, από τις πολλές του Αυγούστου, όπου οι διεθνείς κεφαλαιαγορές, μετοχικές και ομολογιακές, βοήθησαν να κλείσει το συνολικό Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ με αισθητά θετικό πρόσημο.

Το συνολικό Ενεργητικό έκλεισε στα 6,541 δις €, με άνοδο της τάξεως του 0,14%. Δυστυχώς, όμως, για ακόμη μία ημέρα υπήρξαν εξαγορές μεριδίων της τάξεως του -0,03%, που αντιστοιχούν σε συνολική εκροή κεφαλαίων αξίας 3,126 εκατ. €.

Θυμίζουμε, ότι σε όλη τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου (και παρά τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα του μήνα που διανύουμε) παρατηρούνται καθημερινά εξαγορές μεριδίων. Ως συνήθως, η υποκατηγορία με τις υψηλότερες εκροές ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχυπ. Διάρκειας με 2,148 εκατ. €.

Ακολούθησαν τα Μικτά Α/Κ Fund of Funds Α/Κ με 647 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Fund of Funds με 318 χιλ. €. Οι εν λόγω δύο υποκατηγορίες Α/Κ τα τελευταία χρόνια έχουν προσελκύσει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των επενδυτών/μεριδιούχων, αλλά στη διάρκεια του 2016 παρατηρείται υψηλός ρυθμός εκροής κεφαλαίων. Η μόνη κατηγορία που αύξησε τα μερίδιά της με εισροές άξιες αναφοράς ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 506 χιλ. € και είναι φανερό πλέον ότι προσελκύει μέρος κεφαλαίων από τη συγγενή κατηγορία των Βραχυπ. Διάρκειας.

Την υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο Ενεργητικού σημείωσαν τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,14%, που οφείλεται εξ ολοκλήρου στην μέση ημερήσια απόδοση της τάξεως του 1,10%. Ακολούθησαν τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ με άνοδο 0,60% και σχεδόν ανάλογη μέση απόδοση, όπως και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,55%.

Τα δύο Α/Κ Μετοχικά Αμερικής, ενώ σημείωσαν έντονα ανοδική μέση απόδοση 0,75%, ο θετικός ρυθμός Ενεργητικού ενισχύθηκε μόλις κατά 0,49%, λόγω εξαγορών μεριδίων -0,31%. Η αξία των εξαγορών αυτών ανήλθε σε 47 χιλ € και προήλθε από αρνητική συναλλακτική δραστηριότητα και στα δύο Α/Κ της κατηγορίας.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v