Πτώση 0,05% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Η συναλλακτική δραστηριότητα στο σύνολο σχεδόν των υποκατηγοριών των Α/Κ ήταν αποκαρδιωτική, καθώς είτε υπήρξε μηδενική είτε ήταν με αρνητικό πρόσημο.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 17/8/2016

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υποχώρηση των μεριδίων στο σύνολο της αγοράς των Α/Κ. Οι χθεσινές ποσοστιαίες απώλειες ήταν της τάξεως του -0,05% και σε αξία εκροών κεφαλαίων εκφράζονται σε 2,072 εκατ. €.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στο σύνολο σχεδόν των υποκατηγοριών των Α/Κ ήταν αποκαρδιωτική, καθώς είτε υπήρξε μηδενική είτε ήταν με αρνητικό πρόσημο. Στις δε κατηγορίες που παρατηρούμε από τον πίνακα να έχουν αύξηση μεριδίων οι συμμετοχές δεν ξεπέρασαν τις 70 χιλ. € (πλην αυτής των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 137 χιλ. € σε ένα και μόνον Α/Κ από τα 13 της κατηγορίας).

Μία ακόμη παρατήρηση με ενδιαφέρον είναι ότι από τις 14 ΑΕΔΑΚ, ουσιαστικά μόνον σε 2 εταιρίες υπάρχει σχετική κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων και οι υπόλοιπες 12 δείχνουν σαν να βρίσκονται σε λήθαργο. Ας ελπίσουμε ότι η επιστροφή από τις διακοπές θα δημιουργήσει την πρέπουσα κινητικότητα και θα επιφέρει θετικά πρόσημα εισροών στον Θεσμό. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι χθεσινές εκροές προέρχονται από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 1,173 εκατ. €, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 618 χιλ. € και τα Fund of Funds Μικτά με 468 χιλ. €.

Το συνολικό Ενεργητικό "κρατήθηκε" στα 6,523 δις € με μικρές ποσοστιαίες απώλειες -0,10% κυρίως λόγω των οριακά θετικών μέσων αποδόσεων που επέτυχαν οι κατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ σχεδόν στο σύνολό τους. Αντίθετα οι μέσες αποδόσεις των Μετοχικού τύπου Α/Κ, κινήθηκαν μικτά:

Θετικά κατά 0,31% έκλεισαν οι ημερήσιες τιμές των 2 Μετοχικών Α/Κ Αμερικής και ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με οριακά θετικό πρόσημο. Στον αντίποδα, οι μέσες απώλειες των υπολοίπων κατηγοριών κινήθηκαν σε εύρος από -0,11% έως -0,92%, με υψηλότερες αυτές των Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v